Corydon klar til aftale om SU og kontanthjælp

Ifølge Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kan regeringen få en hurtig aftale om SU og kontanthjælp, hvis regeringen vil splitte vækstplanen op i to dele.

Og det åbner finansminister Bjarne Corydon (S) nu for at gøre efter et forhandlingsmøde med Dansk Folkeparti i Finansministeriet.

- Det kan i princippet være en udmærket idé, så den vil vi gerne afprøve i praksis.

- Idéen med at dele det op og sige, at der er ting i det her, Dansk Folkeparti ikke vil være med til, men at der også er noget, de faktisk godt kunne se sig selv i - og som vi så kan komme igennem med i første omgang - er udmærket, siger Bjarne Corydon.

Hvis forhandlingerne bliver delt op, vil Dansk Folkeparti være parat til at indgå en aftale om milliardbesparelser på kontanthjælp og SU.

Ved at dele forhandlingerne op kan Dansk Folkeparti få indfriet hovedkravet om, at de penge, der spares på studerende og arbejdsløse, øremærkes specifikke ting som kan skabe job og sætte gang i væksten.

Samtidig vil partiet have mulighed for at stå udenfor en eventuel aftale om at sænke selskabsskatten, som, Kristian Thulesen Dahl mener, er usympatisk.

- De indholdsmæssige dele af aftalen holder jeg ved forhandlingsbordet, men nu vil vi forsøge at dele tingene op og acceptere, at Dansk Folkeparti vil være med til noget - men ikke til andet.

- Det er jo ikke det samme, som at partiet vender hele planen ryggen, siger Corydon efter mødet torsdag.

Finansministeren tilføjer, at han allerede fredag igen vil gerne mødes med Dansk Folkeparti - og også med Venstre og De Konservative:

- Vi mangler stadig nogle væsentlige drøftelser, men nu sætter vi tempoet op, prøver at arbejde efter den her metode og ser, hvad det fører til, siger han uden at gætte på, hvornår en endelige aftale er i hus.

Dansk Folkeparti er klar til at bruge pengene fra SU og kontanthjælp til en genindførelse af boligjobordningen, en grænsehandelspakke med lavere afgifter på øl og sodavand, lavere energiafgifter og en nedrivningspulje for faldefærdige huse i landdistrikterne.

- Kan regeringen være med på en sådan model, så tror vi, at et stort flertal i Folketinget ret hurtigt vil kunne blive enige, sagde Kristian Thulesen Dahl på vej ind til forhandlingerne.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip