Corydon: Kommunerne skal spare på anlægsudgifterne

Kommunerne får fremover færre penge til anlægsudgifter.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), som er formand for Kommunernes Landsforening (KL), ved Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

- Vi tog det første skridt med økonomiaftalen i sommer, men der er behov for, at anlægsniveauet kommer endnu længere ned i de kommende år, siger Bjarne Corydon.

Kommunerne kan vente smalhans, så langt øjet rækker. Derfor skal de få mere ud af budgetterne, påpeger han.

- Det skal ligge i kommunernes dna at effektivisere og gøre tingene smartere. Og det er ikke kun jer, der skal effektivisere. Der skal moderniseres og effektiviseres alle steder i den offentlige sektor, siger Bjarne Corydon.

Regeringen udvikler indtil sensommeren en ny strategi sammen med KL for den digitale udvikling af den offentlige sektor indtil 2020.

SR-regeringen vil i gennemsnit øge det offentlige forbrug med 0,6 procent om året. De stramme økonomiske rammer vil indtil 2020 være kommunernes rammevilkår, fastslår finansministeren.

- I skal bruge jeres kræfter på at anvende de mange penge, I allerede har, effektivt frem for at bruge kræfterne på bevillingsforøgelser. Det er et grundvilkår for hele den offentlige sektor og skal ligge i jeres dna, siger Bjarne Corydon.

Endelig beder han kommunerne om stærk ledelse og politisk styring, når de udfører politiske reformer. Regeringens finanspolitik går helt til grænsen, som budgetloven sætter for det offentlige underskud, påpeger han.

- Vi gør altså det maksimale for at stimulere økonomien. Men det betyder også, at den økonomiske politik ikke hænger sammen, hvis de økonomiske rammer overskrides, understreger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip