Corydon kritiserer Venstres skiftende skattemeldinger

05/10/2013 05:59

BNB

Nyheder
Og det er ikke det eneste krav eller løfte, som Venstre-formanden har lagt frem det seneste halvandet år, skriver Politiken.Danskere med en indtægt op til 750.000 kroner, familieejede virksomheder, der går i arv, erhvervslivet som helhed, og senest de laveste indkomstgrupper i samfundet har alle været omfattet af Lars Løkke Rasmussens forslag om skattelettelser.Hvis alle Venstres skatteforslag bliver til virkelighed, vil det ifølge professor i økonomi ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen betyde »store fald« i skatteindtægterne, og der vil i hans vurdering blive behov for en finansiering, der tælles i tocifrede milliardbeløb.Finansminister Bjarne Corydon (S) er »meget lidt imponeret« af Lars Løkke Rasmussens mange skattemeldinger, og han efterlyser en samlet redegørelse for, hvordan løfterne skal indfries.»Man bliver fuldstændig rundtosset af at høre Lars Løkkes meldinger opsummeret. Det kan alt sammen være interessant med en melding ad gangen. Men lagt sammen er summen en økonomisk politik, der overhovedet ikke på nogen måder hænger sammen. Det er der efterhånden et voldsomt behov for at få redegjort for,« siger finansminister Bjarne Corydon til Politiken.Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, men Venstres skatteordfører, Torsten Schack Petersen (V), står ved de mange forslag.»Vi har sagt, at der er masser af udfordringer i det danske skattesystem. Vores erklærede mål er at sænke skatter og afgifter. Det har vi i finanslovsforslaget fundet en ramme på fem milliarder kroner til. Og det er de penge, vi vil bruge til at løse en række af de mest presserende problemer,« siger Torsten Schack Petersen.Ifølge ham drejer det sig først og fremmest »om at fremskynde de lettelser, der allerede er aftalt i vækstplanen«.

Mest læste i dag

Og det er ikke det eneste krav eller løfte, som Venstre-formanden har lagt frem det seneste halvandet år, skriver Politiken.

Danskere med en indtægt op til 750.000 kroner, familieejede virksomheder, der går i arv, erhvervslivet som helhed, og senest de laveste indkomstgrupper i samfundet har alle været omfattet af Lars Løkke Rasmussens forslag om skattelettelser.

Hvis alle Venstres skatteforslag bliver til virkelighed, vil det ifølge professor i økonomi ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen betyde »store fald« i skatteindtægterne, og der vil i hans vurdering blive behov for en finansiering, der tælles i tocifrede milliardbeløb.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er »meget lidt imponeret« af Lars Løkke Rasmussens mange skattemeldinger, og han efterlyser en samlet redegørelse for, hvordan løfterne skal indfries.

»Man bliver fuldstændig rundtosset af at høre Lars Løkkes meldinger opsummeret. Det kan alt sammen være interessant med en melding ad gangen. Men lagt sammen er summen en økonomisk politik, der overhovedet ikke på nogen måder hænger sammen. Det er der efterhånden et voldsomt behov for at få redegjort for,« siger finansminister Bjarne Corydon til Politiken.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, men Venstres skatteordfører, Torsten Schack Petersen (V), står ved de mange forslag.

»Vi har sagt, at der er masser af udfordringer i det danske skattesystem. Vores erklærede mål er at sænke skatter og afgifter. Det har vi i finanslovsforslaget fundet en ramme på fem milliarder kroner til. Og det er de penge, vi vil bruge til at løse en række af de mest presserende problemer,« siger Torsten Schack Petersen.

Ifølge ham drejer det sig først og fremmest »om at fremskynde de lettelser, der allerede er aftalt i vækstplanen«.