Corydon: Lærernes arbejdstidsregler er rigide

Lærernes arbejdstider er rigide.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), der onsdag er i samråd i Folketingets Finansudvalg om den igangværende lockout af landets folkeskolelærere.

Her skal finansministeren forsvare sig mod beskyldninger om, at kommunernes lockout sker som led i en koordineret indsats med regeringstoppen, der har til formål at tvinge lærerne til at opholde sig mere i klasseværelserne.

Bjarne Corydon betegnede allerede inden samrådet alle beskyldninger om muligt aftalt spil i forbindelse med et lovindgreb fra regeringens side for rene "konspirationsteorier".

I stedet fastslog finansministeren, at de offentlige arbejdsgivere gennem 25 år har forsøgt at ændre lærernes arbejdstidsregler.

- Men det nye er, at arbejdsgiverne har stået fast på det krav denne gang, lyder det fra Corydon.

- Vi har enten endnu engang kunnet opgive kravet om, at skolelederne skal have ledelsesret som på andre arbejdspladser, siger Corydon på samrådet og fortsætter:

- Eller vi har kunnet fastholde kravet og om nødvendigt gennemføre den lockout, som er arbejdsgivernes eneste mulighed for at frigøre sig fra lærernes rigide arbejdstider.

Ifølge Bjarne Corydon går lærernes nuværende arbejdstider ud over børnene.

- De særlige arbejdstidsregler hindrer mest og bedst mulig undervisning og samvær med eleverne, siger finansministeren.

- I sidste ende handler det om, hvorvidt vi som politikere synes, at det er i orden, at så mange børn ikke lærer det, de skal, så de kan få den uddannelse og det job, de har fortjent, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip