Corydon om SAS: Kæmpe lettelse for Danmark

SAS har fået en grundlag for at flyve videre og tjene penge.

Og det er godt for både medarbejderne i SAS, de danske skatteydere og Københavns Lufthavn, at personalet og ledelsen nu er blevet enige om en redningsplan.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S).

- Det er en stor lettelse, at medarbejdere kan beholde deres job, og at vi kan bevare Københavns Lufthavn som et hub (knudepunkt red.) med forbindelser til hele verden.

- Det er en god dag for Danmark, og man må rose de parter, som har forhandlet aftalen på plads. Vi skal være taknemmelige og lettede over, at det lykkedes, siger Bjarne Corydon.

Selvom flere tusind ansatte i SAS redder deres job, så har de dog formentlig ikke armene over hovedet. Aftalen betyder nemlig både lønnedgang og højere arbejdstid for bestemte personalegrupper.

Bjarne Corydon mener dog ikke, at aftalen truer den danske model og lønmodtagernes mulighed for at tro på de overenskomster, som bliver indgået.

Ifølge Corydon ville SAS være gået konkurs, hvis der ikke var kommet en aftale.

- Ubetinget, siger Corydon.

Han mener ikke, at ledelsen i SAS har udnyttet situationen til at presse medarbejderne i SAS:

- Det her afspejler den reelle pris. Hvis man ikke tilpasser omkostninger, så var der ikke længere et SAS. Så var der ikke længere tre stater og banker, som ville være klar til at tabe penge på sådan et foretagende, siger Bjarne Corydon.

Han afviser spørgsmål om, hvorvidt SAS-aftalen åbner for, at andre danske virksomheder nu vil presse deres ansatte ned i løn og op i arbejdstid ved at tale om en truende konkurs.

- På mange andre danske virksomheder har man også lavet aftaler, hvor lønmodtagerne har været meget ansvarlige. Vi ser ikke frontale modsætninger.

- Vi ser et ønske om at samarbejde mellem arbejdsgivere og lønmodtagere for at fastholde danske arbejdspladser, og sådan ser vi også på det i regeringen, siger Bjarne Corydon.

 

 

Dagens Gossip