Corydon: Vi er forpligtede til at skabe arbejdspladser

15/04/2013 16:56

BNB

Nyheder
Inden partiet kan gå med i en aftale, vil formand Kristian Thulesen Dahl (DF) have et klart svar på, hvordan man undgår, at en EU-dom, der betyder øgede udgifter til SUen, fordi flere udenlandske studerende har ret til SU, bliver en bombe under SU-systemet.Dansk Folkepartis finger på pauseknappen får finansminister Bjarne Corydon (S) til at understrege behovet for en vækstplan, der kan skabe arbejdspladser.»Man har igennem længere tid drøftet den problemstilling hos uddannelsesministeren, og man forsøger at nå til enighed om nogle foranstaltninger, der så vidt muligt sikrer, at det her ikke slår et hul i statskassen,« siger han efter dagens forhandlinger.»Det ændrer ikke på, at vi alle sammen har en forpligtelse til at gøre noget for at prøve at skabe nogle arbejdspladser i Danmark,« siger Bjarne Corydon.Både Venstre og Dansk Folkeparti kalder afgørelsen fra EU en potentiel bombe under SU-systemet, men sådan ser Bjarne Corydon ikke situationen.»Jeg tror ikke, jeg vil bruge udtrykket bombe, men det er ny viden om, hvordan reglerne fungerer, og det har man stille og roligt og sagligt forsøgt at forholde sig til hos uddannelsesministeren,« siger Bjarne Corydon.Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) skal mandag aften til møde i Finansministeren for at diskutere situationen med VKO, så man kan komme videre med vækstforhandlingerne.

Mest læste i dag

Inden partiet kan gå med i en aftale, vil formand Kristian Thulesen Dahl (DF) have et klart svar på, hvordan man undgår, at en EU-dom, der betyder øgede udgifter til SUen, fordi flere udenlandske studerende har ret til SU, bliver en bombe under SU-systemet.

Dansk Folkepartis finger på pauseknappen får finansminister Bjarne Corydon (S) til at understrege behovet for en vækstplan, der kan skabe arbejdspladser.

»Man har igennem længere tid drøftet den problemstilling hos uddannelsesministeren, og man forsøger at nå til enighed om nogle foranstaltninger, der så vidt muligt sikrer, at det her ikke slår et hul i statskassen,« siger han efter dagens forhandlinger.

»Det ændrer ikke på, at vi alle sammen har en forpligtelse til at gøre noget for at prøve at skabe nogle arbejdspladser i Danmark,« siger Bjarne Corydon.

Både Venstre og Dansk Folkeparti kalder afgørelsen fra EU en potentiel bombe under SU-systemet, men sådan ser Bjarne Corydon ikke situationen.

»Jeg tror ikke, jeg vil bruge udtrykket bombe, men det er ny viden om, hvordan reglerne fungerer, og det har man stille og roligt og sagligt forsøgt at forholde sig til hos uddannelsesministeren,« siger Bjarne Corydon.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) skal mandag aften til møde i Finansministeren for at diskutere situationen med VKO, så man kan komme videre med vækstforhandlingerne.