Costa Concordia: Retssag mod forhadt kaptajn starter i dag

På tilskuerbænkene vil der nemlig sidde både overlevende og pårørende til de 32 passagerer, der mistede livet ved skibsforliset, der fandt sted den 13. januar 2012.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Francesco Schettino blev udpeget til »Italiens mest forhadte mand« af den italienske tabloidpresse, efter at det luksuriøse krydstogtsskib Costa Concordia stødte på klipper og forliste ved Giglio-øen. Kaptajnen er anklaget for manddrab, for at have forladt sit skib og for at have skadet miljøet. Det kan give ham op mod 20 år i fængsel, skriver AFP.

Retssagen mod ham begyndte officielt i sidste uge, men blev med det samme udskudt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Francesco Schettino hævder selv, at han blev kastet ned i en redningsbåd på grund af skibets voldsomme hældning efter påsejlingen, mens rædselsslagne passagerer blev fanget ombord på båden.

Der er planlagt mindst 40 retsmøder, og op mod 450 vidner og 250 sagsøgere kan blive indkaldt i løbet af retssagen.

Virksomheden, der ejer skibet, Costa Crociere, har tidligere erkendt delvist ansvar som Francesco Schettinos arbejdsgiver og er blevet afkrævet en million euro i omstridte, civile erstatningssager, der har udelukket en straffesag mod virksomheden, skriver AFP.

Costa Concordia stødte på klippen, mens mange af de 4.229 passagerer - der kom fra 70 forskellige lande - sad og spiste aftensmad. En forsinket og kaotisk evakuering betød, at nogle af passagererne i desperation kastede sig ud i det mørke hav, da krydstogtsskibet løb tør for redningsbåde.

BNB

 

Dagens Gossip