Cruyff fremhæver Fischer

I sin første sæson som senior lykkedes det Viktor Fischer at tilspille sig en fast plads hos det bedste hold i Holland. Han spillede en stor rolle i Ajax' vej mod mesterskabet, med 10 ligamål og fem assist. Han blev da også kåret til årets talent i Ajax og sendt helt i skyerne af flere medier, der nævnte ham som et af verdens mest lysende talenter.

Og det stopper ikke endnu. Johan Cruyff, der måske er det største navn nogensinde i Ajax' historie, melder sig nu også ind i 'Fischer-fanklubben'.

- Viktor Fischer er en herlig fodboldspiller. Han blev hentet op fra ynglingeholdet og smidt for løverne, men turde straks vise sine færdigheder. Fischer har kvalitet, han er ambitiøs, og han ved, hvad han vil, siger Cruyff ifølge tipsbladet.dk i et større interview i hollandske Voetbal International. 

I interviewet stilles den tidligere verdensetter også spørgsmålet om, hvem han har størst forventninger til i Ajax-truppen. Umiddelbart har han ikke lyst til at besvare spørgsmålet, men han gør dog, måske for at varme vores danske fodboldboldhjerter, en undtagelse.

- Hvis man trækker en enkelt spiller frem, ender det ofte med, at den historie kommer til at leve sit eget liv - til skade for spilleren. Alligevel vil jeg gøre en undtagelse, fordi han netop er en undtagelse, altså Viktor Fischer. Han er et af den slags talenter, som er gode for en træner at arbejde med, fortsætter Cruyff.

Den tidligere Barcelona- og Ajax-træner anerkender den rivende udvikling den 18-årige dansker er i. Han genkender Fischers utrolige selvtillid i spillere, han tidligere har trænet, og forklarer hvordan han mener, at en sådan spiller skal tackles af træneren.

- Der er de gode fodboldspillere, og overfor dem skal du sørge ikke at beskadige deres selvtillid. Men der er også særlige talenter, og de har selvtillid nok, dem kan du gå benhårdt til. Netop fordi du vil have, at de viser deres klasse hver gang, siger hollænderen.

Slutteligt forklarer Cruyff også, hvorfor en træner en gang imellem forsøger at bevare en spiller på ungdomsholdene, selvom han egentlig er klar til seniorfodbold.

- Frank (de Boer, red.) har ikke et sekund tvivlet på Fischers kvaliteter, men har fundet, at det var godt for hans udvikling at spille nogle kampe på sit ungdomshold, hvor han var blandt de allerbedste. Det er noget man gør, fordi det er godt for spillerens udvikling. Måske synes han ikke selv så godt om det. Og det samme gælder nok for alle de mennesker omkring ham, der har set ham stige i udvikling. Men det skal du som træner være ligeglad med. Fischer kom ned i en dal og kom stærkere op igen. Og det var netop målet med det hele, slutter Cruyff.

 

Dagens Gossip