Curlingbørn på lærepladser: Har man ikke fri klokken 12?

De såkaldte "curlingbørn", der er vant til at få alle problemer fjernet af mor og far, skøjter ikke kun rundt i børnehaver, skoler og på universiteterne.

I de her år skal mange af dem prøve kræfter med arbejdsmarkedet. Det skriver DR Syd.

Og hos erhvervsskolerne og hos Dansk Byggeri oplever man, at nogle af de unge mennesker har svært ved at vænne sig til arbejdsmarkedet og opfylde de krav, der følger med.

- Vi har oplevet nogle få elever, som synes, at en 7 eller 8 timers arbejdsdag bare er for meget, for det har de ikke prøvet før, siger formanden for de danske erhvervsskoler og direktør hos EUC Vest i Esbjerg, Peter Amstrup til DR Syd.

Peter Amstrup fortæller, at det ikke er noget stort problem på erhvervsskolerne, men han har stødt på et par elever, som troede, at arbejdsdagen hos en mester slutter klokken 12.

- Vi har eksempler på elever, der har henvendt sig og sagt, at vi var nødt til at tale med mester og fortælle ham, at de altså ikke kunne arbejde længere end til kl. 12. Og så må vi fortælle eleverne, at sådan fungerer arbejdsmarkedet ikke, siger Peter Amstrup.

DR Syd har de seneste dage fortalt om forkælede studerende og curlingbørn på universiteterne. Og næstformand i Dansk Byggeri i Sydjylland, Bo Beck Jørgensen, fortæller, at nogle af de unge mennesker kan have svært ved at omstille sig til det virkelige liv.

- Jeg tror faktisk, at de er bange for at komme ud af deres trygge rammer hjemme hos mor og far. Derhjemme er det jo lunt og trygt. Men når man kommer ud som håndværker, så kan det jo altså godt være mørkt, koldt og vådt. Og den har de svært ved at overskue nogle af dem, siger Peter Amstrup.

På EUC Syd og EUC Vest har man hvert år 15-20 sager, hvor en lærling og en mester er kommet i konflikt med hinanden. I de fleste tilfælde handler det om, at eleven har for meget fravær eller ikke har passet sit arbejde ordentligt.

 

Dagens Gossip