Sådan lyder meldingen fra Danmarks Idræts Forbund (DIF). Og det var en glad nyhed for Christina Watches-Onfone, der straks forfremmede Michael Rasmussen fra pensioneret og dopingdømt cykelrytter til en formel status som såkaldt kommerciel direktør.
- Michael Rasmussen må kun have at gøre med holdets sponsorer. VIP-områder og den slags. Han må ikke have en afsmittende effekt på rytterne, og han må ikke færdes i områder, hvor der kun er adgang for cykelrytterne og deres sportsdirektører.
- Han må således heller ikke være i holdbussen. Han må ikke have noget at gøre med det sportslige på holdet, fastslår DIF-udviklingschef Morten Mølholm over for TV2 Sport.
Spørgsmålet er så, om de diffuse grænser overhovedet er til at overholde i praksis. Det tvivler Team Cults sportslige leder Michael Skelde på.
- Jeg synes DIFs politik i denne sag er mærkelig. I praksis er det jo nærmest umuligt at trække de grænser over for Michael Rasmussen, der er lagt op til, mener Michael Skelde, som ikke går efter at ramme "Kyllingens" nye levevej eller person.
- Jeg har ikke noget imod Michael Rasmussens person. Men man kan diskutere, hvad det er for en straf, han reelt har fået fra DIF. Han var færdig som rytter alligevel i sidste sæson, hvor han havde problemer med at følge med i de løb, han kørte. Nu har han så tilstået at have dopet sig og fået en karantænestraf på to år, men reelt kan han arbejde videre for holdet og være et stærkt aktiv i deres søgen efter nye og flere sponsorer, påpeger Skelde, som ikke selv ville have benyttet sig af Kyllingens kvaliteter.
- Vi har nultolerance over for doping på Team Cult, så det ville ikke være nogen mulighed at lave den løsning, siger Skelde til sporten.dk.