Cykelchefer om Fugslang: Han kan nå top-3

Jakob Fuglsang får rosende ord fra to af sine tidligere chefer Kim Andersen og Bjarne Riis, som nu er henholdsvis sportsdirektør på Radioshack og holdejer på Saxo-Tinkoff.

Astanas danske Tour-kaptajn, som kørte under de to chefer på det danske cykelhold indtil 2010, ligger nu nummer syv i klassementet, og han viser imponerende stabilitet dag efter dag.

- Jeg synes, at han kører overraskende flot. Han holder bedre ud, end jeg måske havde regnet med på de sidste hårde par etaper. Det er rigtig flot, siger Kim Andersen.

- Jeg har hele tiden sagt, at han kan blive en rigtig god cykelrytter og Tour-rytter. Hvis der kommer et Tour de France, der passer en lille smule bedre til ham end denne, så kan han komme helt derop, måske top-3, det ved jeg ikke. Han er kun 28 år, siger Kim Andersen.

Fuglsang, som har en fortid som mountainbike-rytter, blev først professionel i 2009, i øvrigt efter han havde vundet Post Danmark Rundt.

- Han startede sent som landevejsrytter, og hvis han fortsætter den udvikling, han er i nu i de næste fire-fem år, kan han nå helt op, siger Kim Andersen.

Også Bjarne Riis, som mistede Jakob Fuglsang til det nystartede hold Leopard Trek fra 2011, er imponeret.

- Jakob viser fin stabilitet. Det er flot kørt. Han har vist fin kørsel i hele Touren indtil nu, det er flot, siger Bjarne Riis.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip