Cykelinvesteringer har ringe effekt

Det fremgår ifølge Politiken af Trængselskommissionens betænkning, der anbefaler nye cykelprojekter i form af bedre cykelparkering ved stationerne og supercykelstier i regionen, men også forbedring af de eksisterende stier til sted mellem en og to milliarder kroner over ti år.

Ifølge prognoserne i kommissionens rapport vil antallet af cykelture pr. hverdagsdøgn trods den milliarddyre indsats kun være steget med knap tre procent i år 2025.

En massiv investering alene får ikke mange til at stille bilen til fordel for rugbrødsmotoren, erkender Cyklistforbundets souschef, Trine Juncher Jørgensen, der har siddet i Trængselskommissionen.

Hun mener dog også, at kommissionens beregninger er »pessimistiske«.

Trængselskommissionen har kun regnet på effekten af flere supercykelstier, men ikke på de øvrige foreslåede forbedringer, påpeger Trine Juncher Jørgensen.

»Og hvis vi ikke gør noget, vil antallet af cykelture i hovedstaden måske ligefrem falde,« mener hun og peger på Holland, hvor antallet af cykelture til og fra togstationer er dobbelt så højt som i Danmark.

Trine Juncher Jørgensen mener, at det hænger sammen med, at forholdene på hollandske stationer er bedre med parkering tæt på perronerne og infotavler ved cykelparkeringen.

»Vi skal tænke cyklerne meget mere ind, når vi bygger og forbedrer stationer, så man ikke som i dag skal bruge lang tid på at komme af med sin cykel og finde hen til perronen bagefter,« siger hun til Politiken.

 

Dagens Gossip