Cykling: Cult kommer i menneskehænder på Mallorca

Michael Carbel Svendgaard mod Alejandro Valverde.

Begge er cykelryttere. Førstnævnte er et ungt dansk sprintertalent, som fylder 20 år i næste uge. Alejandro Valverde fra Movistar-holdet behøver ingen nærmere præsentation.

Begge sæsondebuterer torsdag i cykelløbet Challenge Mallorca, som er en løbsserie over fire dage. Torsdag kører rytterne 175 kilometer, der som regel ender i en massespurt.

Michael Carbel Svendgaard er en af fire danskere på cykelholdet Cult Energy, som op til denne sæson rykkede op på cykelsportens næsthøjeste niveau, og således er Danmarks ubetinget største og bedste cykelhold, når Tinkoff-Saxo, som Bjarne Riis har solgt, ikke længere er dansk.

Michael Carbel er formentlig Danmarks mest talentfulde i den kunst at køre en massespurt. Det får han prøvet på Mallorca og mange andre gange i løbet af sæsonen.

- Jeg er stolt af den egenskab. Jeg kommer til at dyste mod nogle erfarne og ekstremt hurtige ryttere, men jeg opfatter det som en udfordring, og jeg håber en gang i mellem i løbet af sæsonen at kunne blande mig helt fremme, være med til at køre om sejrene, siger han i en pressemeddelelse.

I første omgang glæder han sig til at komme i gang. Både med cykelløbene og den nye livsstil, hvor han har sluttet sig til andre danske cykelryttere i Luxembourg.

- Grundlæggende ser jeg frem til at tage hul på sæsonen, og til at se hvor jeg står i forhold til de andre professionelle ryttere i feltet.

De øvrige danskere på Cult-holdet torsdag er Mads Pedersen, Martin Mortensen og Michael Reihs. Blandt holdkammeraterne på de mallorcinske landeveje er torsdag de tyske nyindkøb Fabian Wegmann og Linus Gerdemann og englænderen Russel Downing.

Foruden Alejandro Valverde møder Cult-rytterne torsdag en række ryttere fra verdens bedste hold. Andre Greipel (Lotto), Fabian Cancellara (Trek), Dan Martin (Cannondale), Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) er blot nogle af dem.

Senere på ugen bliver også ryttere som svenskeren Gustav Larsson, Rasmus Guldhammer og banerytteren Rasmus Quaade sendt på landevejene til deres sæsondebut på det danske hold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip