DA: Praktikplads situationen er stabil

Nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at der i november måned 2012, blev indgået lidt flere uddannelses-aftaler, end i november sidste år.

Godt 4.000 aftaler blev der lavet i november 2012 og det svarer til en stigning på 5 procent i de seneste 12 måneder er der indgået næsten 46.000 uddannelsesaftaler. Det er et lille fald på 2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Der var 9.599 praktikpladssøgende elever ultimo november 2012, og heraf var 4.620 elever i skolepraktik.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

- Det er meget tilfredsstillende, at 2012 forventes at slutte på samme antal uddannelsesaftaler som sidste år. Stabiliteten er især glædelig, når man medtænker den økonomiske afmatning, de tabte markedsandele i forhold til udlandet og den vigende produktivitet, siger Simon Neergaard-Holm og fortsætter:

- Situationen er dog stadig sådan, at der optages flere elever, end der er praktikpladser til. Det er derfor positivt, at flere elever fortsætter i skolepraktik, indtil de indgår en uddannelsesaftale, slutter Simon Neergaard-Holm.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip