DA: Praktikpladser er ikke lavthængende frugter

Selvom en ny analyse konkluderer, at der er potentiale til at skabe mere end 33.700 nye praktikpladser i de danske virksomheder, så er det ikke nogen nem øvelse.

Det mener DA, der sammen med Undervisningsministeriet og LO har bestilt analysen hos Deloitte.

- De 34.000 nye praktikpladsmuligheder er desværre ikke lavthængende frugter, siger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Erhvervsskolernes praktikopsøgende indsats skal være af en helt anden kaliber, hvis potentialet skal indfries.

Arbejdsgiverforeningen henviser til, at en betydelig del af de pladser, som analysen finder, er i virksomheder, der ikke har elever i forvejen, og hvor potentialet er mindre end en fuldtidsstilling.

- Det betyder, at knap 70.000 virksomheder, der i dag ikke har elever, skal kontaktes, hvis praktikpladspotentialet skal indfries. Det er mere end tre gange så mange, som antallet af virksomheder, der i dag har elever i praktik, konstaterer Simon Neergaard-Holm.

Han efterlyser derfor en professionel formidling af elever over for virksomhederne og større kvalitet i erhvervsuddannelser.

Hos LO mener man, at virksomhederne bærer ansvaret.

- Virksomhederne kommer til at påtage sig det samfundsmæssige ansvar at sikre, at vi også i de kommende år har den nødvendige arbejdskraft, siger sekretær Ejner K. Holst i en skriftlig kommentar.

Han henviser til, at analyser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har varslet en mangel på 32.000 faglærte i 2020 og 90.000 i 2030.

- Den enkelte arbejdsgiver må spørge sig selv om, hvor hans medarbejdere skal komme fra i fremtiden, hvis ingen stiller praktikpladser til rådighed. De skal vise rettidig omhu både for samfundets og deres egen skyld, påpeger Ejner K. Holst.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip