Dårlig datasikkerhed skal koste millionbøde

Det kan blive dyrt for virksomheder at sjuske med it-sikkerheden og databeskyttelsen, når EU's nye regler om persondata om få år er blevet til gældende lov.

Mens den højeste bøde i Danmark i den slags sager hidtil har været på 25.000 kroner, har politikerne i EU-Parlamentet valgt at hæve strafferammen til et helt andet niveau, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

For myndigheder og virksomheder er bøderne som udgangspunkt på op til 100 millioner euro - baseret på forseelsens alvor og virksomhedens størrelse.

Men er synderen et stort internationalt firma, hvor selv 100 millioner euro ikke er straf nok, kan bøden i stedet blive på op til fem procent af firmaets samlede globale omsætning.

De højeste bøder kommer dog først i brug ved gentagne overtrædelser, forklarer Christian Wiese Svanberg, der er advokat hos Plesner og ekspert i persondataret.

- Det bliver en markant nyskabelse, især i Danmark, fordi vi kommer fra et ekstraordinært lavt bødeniveau.

- Vi har ikke haft tradition for reelt at sanktionere overtrædelser af persondataloven, siger Christian Wiese Svanberg, som i et tidligere job i Justitsministeriet har været dansk hovedforhandler af de nye regler.

Arbejdet med de kommende regler har været i gang i EU i snart tre år, og de endelige regler forventes at falde på plads i løbet af 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip