Dårlige naboer er det værste vi ved

Dårlige naboer påvirker danskernes livskvalitet mere negativt end økonomi og oversvømmelse, viser en undersøgelse fra Bolius.

I en spørgeskemaundersøgelse blandt 2224 læsere på bolius.dk er naboer en klar topscorer på spørgsmålet om, hvad der har påvirket livskvaliteten i boligen negativt.

Emner som økonomi, oversvømmelse og skader har langtfra påvirket livskvaliteten lige så negativt som dårlige naboer.

Deltagerne i undersøgelsen nævner eksempler på truende, støjende og asocial adfærd fra naboernes side.

- Jeg er rystet over, hvor mange mennesker der ikke har det godt med naboerne. Jeg får dagligt opkald fra boligejere, som ikke kan enes med deres nabo, siger landinspektør Kristian Baatrup fra Landinspektørkontoret Baatrup og Thomsen A/S til bolius.dk.

Resultatet fra Bolius" undersøgelse undrer ikke antropolog Anne-Marie Christensen, der har forsket i nabokonflikter blandt andet ved at interviewe parter i hegnssynssager.

- Jeg har siddet med store mænd, som er brudt sammen foran mig, fordi en nabokonflikt påvirker dem så meget, fortæller hun.

Hun beskriver danskernes hjem som små kongedømmer. Det er et af de få steder, der er tilbage, hvor du helt selv bestemmer - og det skal beskyttes. Også hvis naboen kommer på tværs.

Bolius lancerer en ny temaside om naboskab, hvor danskerne kan få styr på, hvilke regler der gælder om hæk, hegn og støj, og få gode råd om, hvordan de undgår og løser konflikter med naboen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip