Dårligt PC- og erhvervssalg rammer HP

Vejen mod bedre tider er belagt med større klippesten, end den amerikanske teknologiproducent Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, havde forestillet sig, og derfor skifter hun ud i ledelsen.

HP leverede onsdag aften, dansk tid, et dårligere regnskab end forventet, og det fik Meg Whitman til at skrue ned for optimismen. HP er netop blevet frataget titlen som verdens største PC-producent af kinesiske Lenovo, der buldrer frem, mens HP - trods en større nedskæring på 29.000 stillinger - stadig lider under det vigende PC-salg, hvor folk i stedet bruger pengene på at købe mobiltelefoner og tavle-PCer.

Det er femte kvartal i træk, at PC-salget på verdensplan falder.

Udskiftning i ledelsen

HPs samlede salg gik i april-juni otte procent tilbage til 27,2 milliarder dollars, mens overskuddet lød på 1,39 milliarder dollars - lidt bedre end ventet og langt bedre end sidste års underskud på 8,9 milliarder dollars som følge af en gigantisk nedskrivning. HPs PC-salg er gået 11 procent tilbage til 7,7 milliarder dollars i omsætning.

Navnlig HPs erhvervssalg går dårligt med et fald i omsætningen på 9,4 procent til 6,79 milliarder dollars og et fald i overskuddet på 20 procent, og derfor er Dave Donatelli nu blevet skiftet ud på chefposten, der overtages af Bill Veghte, som ellers er ansvarlig for den daglige drift af koncernen i Palo Alto i Californien. Bill Veghte kom til HP i 2010 efter 20 år hos Microsoft, hvor han senest stod i spidsen for Windows-forretningen til erhvervslivet.

Flere udskiftninger

Meg Whitman har gennem snart to år - siden udnævnelsen til topchef i september 2011 - ryddet voldsomt op og ud i den gigantiske HP-koncern for at få styr på økonomien. Hun kom til HP efter gennem mange år at have været topchef for internetauktionshuset eBay og har tidligere advaret om, at genopretningen kan vare mange år.

Hun udskiftede i juni direktøren for PC- og printergruppen, Todd Bradley, med den tidligere Lenovo-direktør, Dion Weisler. Også i HPs bestyrelse er sket udskiftninger. I juli kom Microsofts tidligere softwarechef, Ray Ozzie, ind sammen med tidligere McDonalds-topchef Jim Skinner.

HP er dårligt kørende på både mobil- og tavle-PC-området, og et af de klassiske områder - printere - er på retur, fordi folk hellere lægger billeder på nettet end printer dem ud.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip