Dårligt vejr forsinker danske soldaters hjemrejse

Dårligt vejr tvang lørdag aften et britisk C-130 Hercules transportfly til at udsætte flyvningen fra Brize Norton flybasen i England til henholdsvis Flyvestation Karup og Kastrup Lufthavn. Flyet skulle have fløjet med 60 danskere om bord, som alle er på vej hjem efter endt mission i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Et frontsystem med kraftig regn og torden ligger over England og bevæger sig mod Danmark. Det massive vejrsystem kommer til at dække den rute, som det britiske luftvåben, Royal Air Force, skulle have benyttet sig af til Danmark, så flyvningen er blevet udsat til søndag. Det blev vurderet af englænderne, at det ville være for risikabelt i forhold til sikkerheden at flyve igennem tordenvejret, og det er ikke muligt at flyve uden om det, skriver HOK i en pressemeddelelse.

De 60 soldater bliver indkvarteret og bespist på den engelske flybase, indtil de kan komme af sted søndag. Det sørger Royal Air Force for. Danskerne har forinden rejst fra Camp Bastion i Afghanistans Helmand-provins via Dubai og Cypern til Brize Norton i en af Royal Air Force’s Boeing 767.

Major Kim Kim Grünberger siger til TV2, at de seneste forsinkelser betyder, at soldaterne vil lande i Karup og Kastrup søndag klokken henholdsvis 17.20 og 19.20.

BNB

 

Dagens Gossip