Dagens guide: Sådan gør du bilen forårsklar

Bilbasen.dk giver dig her gode råd til, hvordan du gør bilen forårsklar.

Fjern salt

Her er det desværre ikke nok med undervognsskyl i vaskehallen, den kommer nemlig ikke på de rigtige steder. Du skal have fat i haveslangen og skylle grundigt op i hjulkasserne. Brug en børste eller klud for at vaske bag ved gummilisterne på dørene – det er en rustfælde, hvis salt og skidt får lov at gnave.

Stenslag

Når temperaturen er omkring de 15 grader, kan du få lappet dine stenslag i lakken. Fjern eventuel rust fra skaden og lap det forsigtigt med lakstiften fra din bilforhandler. Husk at kigge på taget – lige bag forruden kommer der ofte stenslag.

Bliv ven med Dagens Biler på Facebook - Klik her

Brug børster

En stiv børste eller kost er god til at give måtterne nyt liv – i vekselvirkning med en støvsugning rejser det luven igen. Har du hund, kan du købe en speciel gummibørste, der samler hårene. En blød børste til for eksempel ventilationsdyser er også en god ide. Du kan også forsigtigt bruge en trykluftpistol.

Rens ruderne

Brug bare almindelig glasrens og kom godt ud i hjørnerne både indvendigt og udvendigt. Sprøjt en lille smule på kluden – knofedt er vigtigere end masser af rensemiddel.

Rengør viskerbladene

Tør dine viskerblade grundigt af med en klud med sæbevand. Klem om gummibladet, mens du trækker skidtet væk. Nogle gange er dårlige viskere ikke slidte, bare beskidte

Tag det matte look

Har du en nyere bil, så sørg for at vælge den matte version af vinylmake-up. Det bliver aldrig pænt med den blanke. Vask først alle fladerne med sæbevand og tør efter med et viskestykke, så behandler du ikke på skidt.

Husk sommerdækkene

Det vigtigste er naturligvis, det rette fodtøj. Og det er sommerdæk i god kvalitet og med det rette dæktryk. Det bedste dæk skal bagpå.

Tjekliste til den store tur

- Vask bilen grundigt – især hjulkasser og under gummilister.

- Smør de tørre lister med en silikonestift.

- Skift til sommerdæk og tjek dæktrykket.

- Tjek niveau på olie, kølervæske, bremsevæske og servovæske.

- Påfyld sprinklervæske.

- Tjek for stenslag på motorhjelm og tag og reparer dem.

- Smør hængslerne i døre, motorhjelm og bagklap med olie. WD 40 smører ikke nok.

- Polér bilen – husk at give sort plast vinylmakeup først. Brug gerne en claybar til at rense lakken først.

 

Dagens Gossip