Dagens.dk undersøger: Bedre signal ved at ryste sin telefon?

Du står på Lars Tyndskids mark og har brug for at ringe. Men ak - der er ikke noget signal. I ren frustration ryster du din telefon, og pludselig dukker en streg op i det ene hjørne, som indikerer, at din telefon atter har fanget signal. Men spørgsmålet er, om rysteriet overhovedet har en effekt?

Det afviser Asger Stampe, der er stifter og medejer af Phonehospitalet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Det er der mange, der tror. Men telefoner fanger signal, ligesom en radio. Det hjælper ikke at flytte den hurtigt mellem to punkter, som er det, der sker, når man ryster den. Man skal i stedet prøve at flytte sig. Det er ens placering i forhold til sendemaster, som er afgørende, siger han til Dagens.dk.

Og rent faktisk løber man en risiko ved at ryste sin telefon.

- En ting er, at det ikke har nogen effekt overhovedet. Men man risikerer også at ødelægge sin telefon. Hvis årsagen til, at der ikke er signal, er, at antennen sidder løst, og man så ryster telefonen, så risikerer man at forværre det, siger Asger Stampe.

Dagens.dk vil gerne teste de små myter, der opstår i hverdagen. Har du noget, du tvivler på, og som du gerne vil have undersøgt, så send en mail til redaktionen på [email protected]. Vi glæder os til at høre fra dig.

Se også andre myter, vi har testet, her:

 

Dagens Gossip