Dagplejen i Esbjerg, Ribe og Bramming går i charmeoffensiven

– Vi vil gerne i dialog med de kommende forældre, da de ofte skriver deres barn op til pasning umiddelbart efter fødslen. Overvejelserne om børnepasning sker altså allerede inden barnet kommer til verden, og vi vil gerne tale med de kommende forældre i overvejelsesfasen, siger Anni Sørensen, dagplejepædagog fra Dagplejen.

Anni Sørensen er vant til forældrenes svære valg omkring at vælge pasningstilbud.

– Det er helt naturligt, at man undersøger mulighederne for pasning. Det er jo let at tage hen i en vuggestue eller børnehave og få syn for sagen. Helt samme mulighed har man ikke hos dagplejerne. Vi vil bare gerne give forældrene et godt grundlag for at sammenligne mulighederne, siger Anni Sørensen.

Cirka 1200 børn bliver i dag passet hos en af kommunens 360 dagplejer, og på informationsmøderne vil man høre, hvad det er, de børn oplever i deres hverdag. Anni Sørensen fremhæver den tætte kontakt, der er mellem barn og dagplejer.

– Der er nemlig aldrig mere end 5 børn i en dagpleje og barnet skal kun forholde sig til en voksen. Dagplejeren bliver hurtigt god til at ”læse” barnet. Hos en dagplejer oplever barnet hjemlige rammer, der letter overgangen fra at gå hjemme hos mor eller far til at blive passet ude, slutter Anni Sørensen..

Møderne holdes fra kl. 19-21 følgende steder:

Esbjerg: Sædding Centret, Mødestedet, den 31. januar. Tilmelding senest den 24. januar på tlf.: 7616 2210.

Ribe: Ribe Rådhus, kantinen, Giørtz Plads, Ribe, den 30. januar. Tilmelding senest den 24. januar på tlf.: 7616 8720.

Bramming: Bakkevejens skole, aulaen, Bakkevej 2, Bramming, den 29. januar. Tilmelding senest den 24. januar på tlf.: 7616 8720.

 

Dagens Gossip