Dagtilbud i Randers: Børn fra skoledistriktet kommer foran i køen

Børn- og skoleudvalget i Randers Kommune besluttede 20. november 2012, at ændre reglerne for visitation af børn til dagtilbud og dagpleje.

Hidtil har det enkelte barns plads på ventelisten været afhængig af, om barnet har særlige behov, søskende i samme institution/dagpleje og barnets alder. Men fra 1. januar 2013 får børn, der bor i det skoledistrikt som daginstitutionen eller dagplejen har hjemme i, fortrinsret på ventelisten.

- På den måde sikrer vi, at dem et barn kender fra institutionen eller dagplejen også er dem, barnet fortrinsvis vil møde i den folkeskole, som har distrikt i området. Det vil skaber bedre overgange mellem daginstitution og skole og større sammenhæng for det enkelte barn. Tryghed og gode relationer er afgørende for en god skolegang, siger formand for børn- og skoleudvalget, Bjarne Overmark.

Når en klasse skal sammensættes på den nærmeste folkeskole vil det dermed også primært være institutioner i skoledistriktet, som skolen skal arbejde sammen med omkring det enkelte barn og det at få den nødvendige viden om, hvordan de enkelte børn får den bedste overgang til skolen.

 

Dagens Gossip