Dalgaards hjerte sagde ja til tre år mere

Thomas Dalgaard har det godt i Viborg. Så godt, at jagten på penge og prestige blev nedprioritet til fordel for den tryghed og frihed, han oplever hos sin nuværende arbejdsgiver.

Derfor har angriberen med de 27 mål i sidste sæson valgt at sætte sin signatur på en aftale, der holder ham i Viborg FF i yderligere tre år - og dermed begraves alle spekulationer om et sommerskifte solidt i den jyske muld.

Der lå ellers guld og ventede for enden af regnbuen for den scoringsflittige angriber, som oplevede interesse fra både Superligaen og østeuropæiske klubber, hvor han kunne tjene mere end i Viborg FF. Selv vil han ikke kommentere på klubnavne, men erkender, at pressen »da nok har haft fat i noget«, hvor blandt andre AaB er blevet nævnt flere gange. Og selvom interessen fra udlandet ikke har været helt konkret, så har Thomas Dalgaard hørt om pæne lønninger fra klubber mod øst, der var i en helt anden klasse end den, han kan tjene i Viborg - alligevel var valget ikke svært for den 29-årige angriber.

»Det blev Viborg fordi, at jeg er glad for at være her. Det er spændende at skulle spille Superliga for den klub, som jeg har været med til at rykke op. Jeg er højt i hierarkiet her, og det ville jeg ikke nødvendigvis være andre steder. Jeg spiller for en træner, der tror på mig, og selvom spillet ikke er bygget op omkring mig, så får jeg en meget fri rolle på holdet. Og det betyder meget for mig,« siger Thomas Dalgaard, der dog var fristet af pengene i udlandet.

»Men den tanke har jeg skubbet fra mig. Det lyder måske meget godt, når agenten siger, at du kan tjene mere netto i udlandet end brutto herhjemme, men det handler også om livskvalitet,« fortæller angriberen. Vil blive ved nedrykning

Kontrakten lyder på tre år, og dermed vil angriberen blive i Viborg FF til han er 32 år - hvis han bliver kontrakten ud. Selv en nedrykning ændrer ikke på lysten til at blive.

»Det er ikke sådan, at jeg ser mig selv som færdig, når jeg bliver 32. Men jeg har det rigtig godt i Viborg, og hvis det ender med, at vi rykker ned - som der historisk og statistisk set er 50 procent chance for som en oprykker - så er jeg også klar på at blive og rykke op igen. Jeg regner nu slet ikke med, at vi skal ned,« lyder det fra Thomas Dalgaard.Ove C pressede på

Da kontrakten med Thomas Dalgaard endeligt skulle forhandles på plads, var det med en uventet hjælp ved angriberens side. Således fortæller Dalgaard, at Ove Christensen agerede fødselshjælper i den sidste fase, hvor VFF-træneren pressede på, for at ledelsen skulle imødekomme Thomas Dalgaards krav.

»Vi mødtes meget fint på midten, hvor Ove sad nærmest som en agent for mig og hjalp med. Han har presset på for at det skulle lykkes. Så det er også hans fortjeneste. Jeg er rigtig glad for at spille for en træner, der tror så meget på mig,« beretter Thomas Dalgaard.

Ove Christensen selv kan bekræfte, at han var med inde over forhandlingerne.

»Det er ingen hemmelighed, at vi er forsigtige mennesker her i Viborg, men det var også en presset situation. Det er en forhandling, som har kørt meget længe. Over flere måneder. Derfor ville jeg også gerne være med. Både som en loyal mand for klubben, men også som Thomas’ mand. Jeg følte, at vi skulle lukke sagen nu, og det følte klubben også. Så vi var nødt til at være lidt aggressive,« fortæller Ove Christensen, der dermed indirekte indikere, at Thomas Dalgaard har fået en klækkelig lønforhøjelse.

Men det var nødvendigt at presse på - angribere som Thomas Dalgaard hænger nemlig ikke på træerne.

»Skulle vi ud at finde en afløser for Thomas på det her tidspunkt, ville det være stort set umuligt. Det er ikke nemt at finde spillere med netop de kompetencer, Thomas har. Meget kan trænes - placeringsevne og skudteknik. Men der er også et ’killer-instinct, modet til at afslutte, som Thomas tør. Han har det hele, men kan stadig udvikle sig på mange områder,« siger Ove Christensen.

Træneren tror også på, at der en god signalværdi i at få papir på Thomas Dalgaard.

»Vi har bevæget os i lidt af en tørke, når det kom til at hente nyt til truppen. Det her er et godt signal til fans og samarbejdspartnere, der siger, at vi har tænkt os at udfordre Superligaen. Så må vi se, hvor langt det rækker. Forlængelsen af Dalgaard var en knast, vi trængte til at få høvlet af. Nu er det tid til at se frem mod andre ting,« konstaterer Ove Christensen, der også har en personlig glæde ved det fortsatte samarbejde.

»Thomas er den type, der altid har 17 bemærkninger til hver eneste træning. Jeg tror egentlig, at jeg ville savne hans mærkelige kommentarer og spørgsmål - og jeg ville i hvert fald savne ikke at kunne give igen,« lyder det med et smil fra træneren.

 

Dagens Gossip