Dan Jørgensen kalder muligt genvalg af Merkel katastrofalt

»Genvalg af Merkel vil være katastrofalt for danske virksomheders konkurrenceevne. Virksomhederne er under enormt pres på grund af de ekstremt lave lønninger i Tyskland, der gør det vanskeligt at konkurrere mod tyske virksomheder,« siger Dan Jørgensen, der håber at de tyske socialdemokrater i SPD og partiets kanslerkandidat, Peer Steinbrück, løber med sejren ved valget på søndag.

Dan Jørgensen henviser blandt andet til slagterivirksomheden Danish Crown, der har svært ved at konkurrere med tyske slagterier, som benytter sig af kolonnearbejdskraft, som er østeuropæere, som arbejder på kontraktbasis for 20-30 kroner i timen.

»Hele sagen omkring Danish Crown og de mange arbejdspladser, slagterierne har mistet til kolonnearbejdere syd for grænsen, skyldes Merkels fejlslagne politik. Steinbrück vil en alternativ vej, hvor tyskerne skal have en mindsteløn, og man ikke finder sig i social dumping,« siger Dan Jørgensen.

Men kritikken er helt skudt forbi, mener det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen (K).

»Det er det værste vrøvl, jeg har hørt meget længe. Merkel er og bliver garanten for en sund og stærk politik i Europa,« siger Bendt Bendtsen.

»Jeg kan da også godt være irriterede over de tyske kolonnearbejdere, men det er op til arbejdsmarkedets parter at indgå aftaler omkring løn. Det er ikke Merkels opgave,« siger Bendt Bendtsen, der hæfter sig ved, at tyske slagterier netop har indgået en frivillige aftale med det tyske slagteriarbejderforbund omkring en mindsteløn.

»Tyskland har en stærk økonomi, og den danske eksport til Tyskland ser ud til at stige til næste år. Tyskerne har holdt lønningerne i ro, mens vi i Danmark har ladet lønningerne stige. Så vi kan ikke laste tyskerne for, at vi har tabt konkurrencekraft,« siger Bendt Bendtsen.

På ét punkt roser Dan Jørgensen dog også den siddende tyske kansler.

»Merkel har været fortaler for de forskellige hjælpepakker, der er givet til lande i Sydeuropa. Den ros skal hun have. Når det er sagt, synes jeg, hun har været for fokuseret på stramme sparekrav i stedet for at supplere med en vækststrategi, sådan som SPD ønsker,« siger Dan Jørgensen.

 

Dagens Gossip