Danfoss-ansatte: Vi bliver færre hver dag

På sigt vil det være slut med at lave termostater, ventiler og kompressorer på Als, med mindre det bliver billigere at drive produktionsvirksomhed.

Sådan lyder det fra fællestillidsrepræsentanten for 600 industriarbejdere på Danfoss i Nordborg.

Gunnar Jensen er derfor ikke det mindste forarget over, at hans egen topchef Niels B. Christiansen i dag udnævnte danske industriarbejdere til at være en uddøende race under det nuværende afgifts- og skatteniveau.

- Den udvikling har været undervejs i de sidste 30-40 år. For blot få år siden var vi næsten 2.000 medarbejdere i Nordborg. I dag er vi næsten nede på 500. Vi mister arbejdspladser hver dag. Og det bliver vi ved med, indtil folketingspolitikerne indser, at vi står med et kæmpe problem, siger Gunnar Jensen til Newspaq.

Danfoss' er langt fra den eneste industrivirksomhed, der udpeger afgifts- og skatteniveauet til hovedproblemet i forhold til at sikre produktion og arbejdspladser i Danmark.

Blandt de 453 medlemmer af Dansk Industris virksomhedspanel svarer seks ud af ti, at de høje omkostninger, som de bliver pålagt af staten, vil koste arbejdspladser over de kommende fem år.

- Der er ingen nemme løsninger, men omkostningerne skal ned. Det er vi nødt til at have fokus på. Og når vi kommer ud af krisen, skal vi forbedre produktiviteten og øge arbejdstiden, siger underdirektør Steen Nielsen til Newspaq.

På Danfoss er Gunnar Jensen og medarbejderne klar til at forlænge arbejdsugen, hvis det bliver nødvendigt.

- Sidste år indgik vi en fleksibilitetsaftale med virksomheden, så vi kan arbejde længere eller kortere end 37 timer, hvis der er brug for det. Så det har vi taget hul på, fortæller han.

Danfoss er langt fra den eneste industrivirksomhed, der udpeger afgifts- og skatteniveauet til hovedproblemet i forhold til at sikre produktion og arbejdspladser i Danmark.

 

 

Dagens Gossip