Daniel Martins klassiker-sejr fejres blandt 'de rene'

Og så er der sejre, som på modsat vis giver håb om en cykelsport, hvor det kan lade sig gøre at køre uden brug af forbudte midler og stadig vinde de store løb. Sådan en var irske Daniel Martins sejr i Liège-Bastogne-Liège,

Man skal passe på med at være naiv, når det gælder en sportsgren, hvor udøvere og ledere gang på gang har forsikret om, at nu har man definitivt lagt fortidens fejl bag sig. For så blot at få revet illusionerne itu, næste gang en stor rytter går i fælden og bliver afsløret som en simpel snyder.

Men den 26-årige irers sejr i den sidste af forårets store klassikerløb bliver fejret som et sikkert tegn på en sport på vej mod helbredelse.

Forfatteren og journalisten David Walsh, der i mange år jagtede Lance Armstrong, er en af dem, der jubler over Martins sejr:

- Så Eurosports dækning af Dan Martin sejr i Liège-Bastogne-Liège sent sidste nat. Sov godt bagefter. Opmuntrende for sporten.

- Mødte en masse cykelsportsfolk bagefter, og det bemærkelsesværdigt så meget Dan Martins sejr betød for dem. En mand at tro på, lyder to af de tweets som Walsh har sendt ud efter løbet.

Eks-rytter og journalist Paul Kimmage er en anden af kritikerne, der lader sig begejstre af Martins sejr.

- Det er et stykke tid siden jeg sprang op af stolen på grund af et cykelløb. Tillykke til @DanMartin86 med en fantastisk sejr.

Efter sejren var Martin heller ikke sen til selv at fremhæve betydningen:

- Jeg håber, at det kan inspirere alle de unge fyre til at tro på, at det kan lade sig gøre at vinde rent. På Garmin har vi Ryder (Hesjedal, red.), der vandt Giroen sidste år, og Brad (Wiggins, red.), vandt Touren sidste år, det fik mig til at tro, at man kan vinde rent.

- Nu ved jeg, at man være ren og vinde. Det er en fantastisk følelse, og jeg er stolt over, at så mange mennesker tror på mig. Vi kører rent, og det er meget vigtigt for mig. Det har det altid været, og nu har jeg vundet årets største klassiker - rent. Det er en utrolig fornemmelse.

Garmins sportsdirektør Jonathan Vaughters lægger selv stor vægt på holdets dopingpolitik. Han roser sin nye stjerne for det meget klare antidoping-budskab:

- Holdets antidoping-linje er det vigtigste for Dan, og sådan har det været fra dag et. Han udtrykker sig altid meget klart, når det gælder anti-doping, for han vil være sikker på, at alle forstår hans synspunkt. Han har en skarp tankegang og et sikkert moralsk kompas, siger Vaughters, der selv har været med til at udvikle Daniel Martin, siden han tog ham ind på holdet som ny professionel i 2008.

Lige nu overvejer Vaugthers, om Martin skal kastes for løverne i sommerens Tour de France - eller om han først køre efter klassementet næste år.

- Vi ved ikke, hvordan han vil klare sig som en grand tour-rytter. Han kan helt sikkert vinde etaper i en grand tour (Giro, Tour og Vuelta, red.), og han kan vinde den prikkede bjergtrøje, men vi ved ikke, om han er en klassementsrytter. Det betyder ikke, at vi ikke kigger på det om et år eller to, men det er ikke til at sige, om han kan holde tre uger på det niveau. Det må undersøges.

Men Vaugthers er ikke bange for at lægge pres på Martin med sine spådomme:

- Han er en født vinder. Enten vinder han Tour de France, eller også vil han forsøge tre-fire gange og så koncentrere sig om løb som Liège og Lombardiet Rundt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip