Dankort-forbruget toppede 21. december

De første 23 dage af december købte danskerne for mere end 25 milliarder kroner med deres Dankort. Det giver en stigning på 2,1 procent i forhold til samme periode sidste år. Fredag den 21. december var en travl dag, da forbruget med Dankort nåede op på knap 1,7 milliarder kroner.

Væksten er mindre end tidligere år, og især 23. december lå forbruget en del lavere end normalt. Dette kan blandt andet hænge sammen med, at store dele af Danmark den dag var ramt af kraftigt snevejr.

Gennemsnitskøbet faldt med to kroner

Dankortet blev brugt over 4,3 millioner gange den 21. december, hvilket er det højeste antal betalinger med Dankort på en dag i Dankortets historie. De første 23 dage af december viser en stigning 2,8 procent i antallet af transaktioner, og sammenholdes dette med det samlede forbrug i samme periode, giver det et gennemsnitskøb på 335 kroner, hvilket er to kroner lavere end året før.

Vi handler mest i december

Generelt er danskerne mest flittige med deres Dankort i julemåneden. På oversigten over de dage med størst omsætning på Dankort siden 2008 fremgår det, at syv ud af ti af dagene ligger i december. Mere specifikt er det de sidste dage op til jul, at forbruget for alvor stiger. Den 21. december i år medførte danskernes brug af Dankort, at forbruget røg direkte ind på 1. pladsen. Dermed slår det den hidtidige rekord fra påsken 2010. I 2012 har foreløbig to dage markeret sig på ’top-ti’ listen med de største Dankort forbrugsdage. Det drejer sig om den 4. april, der var onsdag før påske, og ’højdespringeren’ den 21. december.

 

Dagens Gossip