Danmark er mest klimavenlig

De grønne organisationer har på klimakonferencen i Doha udpeget Danmark til det mest klimavenlige land i verden.

Listen - eller Climate Change Performance Index som den kaldes - er lavet af Climate Network Europe i samarbejde med organisationen Germanwatch. WWF, Det Økologiske Råd og Noah er blandt de grønne organisationer med base i Danmark, der har været med til at lave listen.

Energiforliget gør forskellen
Det er især energiforliget, som næsten hele Folketinget indgik i marts i år, der har ført Danmark op på førstepladsen. I 2020 vil CO2 udledningen være reduceret med 34 procent. 50 procent af elforbruget være dækket af vindenergi, og energiforbruget vil være reduceret med 12 procent.

- Vi viser, at det kan lade sig gøre, at være klimavenlig, erhvervsvenlig og øge levestandarden på samme tid. Jeg er stolt af, at vi kan være foregangsland, og jeg er sikker på, at vi kan være med til at flytte noget i verden ved at vise det gode eksempel, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard,.

Klimaplan på vej
De grønne organisationer giver Danmark 72 point ud af 100 mulige. Så selv om Danmark ligger øverst på listen, er der stadig rum til forbedring.

- Om få måneder er vi klar med en klimaplan, som vil vise, hvordan vi kan reducere udledningerne fra transporten, landbruget og boligerne, og den vil blive fulgt op af en klimalov. Så vi er slet ikke færdige endnu, slutter Martin Lidegaard, der er på vej til klimakonferencen i Doha.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip