Danmark går solo i klimaspørgsmål

Efter 20 års arbejde med klimaforandringer i FN, står det klart, at FN ikke kan løse klodens klimaudfordring.

Det siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

- Derfor har regeringen besluttet, at sideløbende med FN-sporet har vi oprettet et såkaldt handlingsspor, hvor vi begynder at lave strategisk samarbejder med lande som Kina, Vietnam, Sydafrika og Mexico og flere andre.

Med de strategiske samarbejder skal Danmark både rådgive landene om, hvordan de kan regulere deres energisektor, samt levere knowhow og konkrete produkter.

- Det, der efterspørges, er dels, hvilken regulering der skal til. Det andet, der efterspørges, er konkrete teknologier og produkter fra vindmøller til smarte el-systemer.

- Samarbejdet har to fordele. Den ene er, at vi får givet en tiltrængt hånd til klimaet, og får skabt det grønne udviklingsspor i de lande, der skal til, for at øge deres energiforsyning.

- Den anden fordel er, at vi også får skabt nogle store markeder for dansk knowhow og dansk eksport af grøn teknologi, siger Martin Lidegaard.

Regeringen har afsat 250 millioner kroner i år og 250 millioner kroner næste år til handlingssporet. De lande, Danmark indleder samarbejde med, er alle kendetegnede ved at være i voldsom vækst, og de er kendetegnet ved virkelig at have en interesse i grøn energi.

Derudover har landene selv henvendt sig og spurgt, om Danmark har mulighed for at levere nogle erfaringer, så de kan få sat deres grønne omstilling i system.

- Jeg vil fortsætte med at tage til FN-forhandlinger.

- Jeg ser ikke det her som et alternativ, men som et supplement. Jeg må bare konstatere, at FN ikke kan ikke nå sine egne målsætninger, hvis ikke der kommer en bevægelse nedefra. Fra landene selv, siger Martin Lidegaard.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip