Danmark håber på nye sanktioner mod Rusland

Efter kampene i det østlige Ukraine igen er blusset op, håber den danske udenrigsminister Martin Lidegaard (R), at EU på torsdagens udenrigsminister møde kan blive enige om nye sanktioner mod Rusland.

- Jeg forventer, at vi på torsdag uden store uenigheder kan diskutere en udvidelse af de lister, som vi allerede har over personer og virksomheder, der er engageret i de her aggressioner, siger Martin Lidegaard til Ritzau.

- Det vil også være min indstilling, at vi beder Kommissionen kigge på yderligere sanktioner.

Genoptagelsen af kampene i det østlige Ukraine, hvor prorussiske separatister kæmper mod den ukrainske hær, kommer på et ærgerligt tidspunkt, mener Martin Lidegaard.

- Der er ingen grund til at lægge skjul på skuffelsen over, at det her er svaret ovenpå en nogenlunde fredelig jul og ovenpå dialog og forsøg på at implementere Minsk-aftalen, siger udenrigsministeren.

Eskaleringen er også ærgerlig, fordi det ifølge udenrigsministeren viser, at Rusland hellere vil tale musklernes sprog end dialog.

- Det viser, at det tilsyneladende er meget svært at få Rusland i tale om en mulig løsning, siger Martin Lidegaard.

Det er dog vigtigt for udenrigsministeren at understrege, at yderligere sanktioner fra EU skal ske i enighed og ikke må splitte EU.

- Det, der er brug for, er at sende et umisforståeligt signal til både separatisterne og Rusland om, at den her eskalering er helt uholdbar, siger han.

Som svar på EUs sanktioner mod Rusland, har russerne svaret igen med deres egne sanktioner mod EU-lande som blandt Danmark, hvor landbruget ikke længere kan sælge alle deres varer på det russiske marked.

Der er dog ikke tegn i sol, måne og stjerne på, hvornår og om situationen igen bliver normal, siger Martin Lidegaard.

- Hvordan det her ender, og hvor lang tid det vil tage, er meget svært at vurdere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip