Danmark har stadig rekord i indbrud

I sammenligning med de øvrige nordiske lande er antallet af indbrud i Danmark stadig rekordhøjt. De knap 11.000 indbrud i første kvartal er ni gange så mange som i Norge og fire gange så mange som i Sverige, viser en ny opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

Årsagerne er mange, men ifølge rådet er der god grund til, at danskerne gør en ekstra indsats for at sikre deres boliger mod indbrud. Her spiller udearealerne også en vigtig rolle, understreger Lone Harlev, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, i en pressemeddelelse.

»Risikoen for at blive opdaget virker afskrækkende på indbrudstyve. Så god udendørs belysning eller hække, der ikke er så høje, at de giver tyven gode arbejdsforhold, er vigtigt. Et andet element, der øger risikoen for at blive opdaget, er, når vi naboer holder øje med hinandens boliger,« siger hun.

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står i fællesskab bag projektet Nabohjælp, som har lanceret hjemmesiden nabohjælp.dk og en app, der giver hjælp til at sætte nabohjælpen i system.

»Det er jo oftest os, som bor, arbejder eller færdes jævnligt i et område, der er bedst til at se, om noget ikke er, som det plejer. Aktiv Nabohjælp er naturlig opmærksomhed, der kan ses og mærkes i vores nærområder – til frustration for potentielle tyve,« siger Lone Harslev.

Hun oplyser, at 27.000 danskere foreløbig har meldt sig til nabohjælp.dk.

 

Dagens Gossip