Danmark klar til semifinalen ved VM i håndbold

Der var ikke megen spænding til stede i første del af kampen, da Danmark onsdag aften vandt kvartfinalen over Ungarn med 28-26. Det var der til gengæld i slutminutterne.

Både det danske forsvar og Niklas Landin kom ellers særdeles fornuftigt fra start. Forsvarsspillerne fik næsten lukket helt ned for det ungarske hold, og Landin tog sig af de skud, der alligevel slap igennem. Således gik der syv minutter, inden storskytten László Nagy scorede Ungarns første mål. Da havde Danmark allerede sat tre mål ind på tavlen.

Den danske dominans fortsatte, og allerede efter 13 minutter valgte den ungarske træner at smide time out-kortet for første gang ved dansk føring på 7-2. Det hjalp dog ikke ret meget, for Landin havde fundet storspillet frem og fangede alt, hvad der kom inden for rækkevidde.

Samtidig viste Jesper Nøddesbo, at han var Ulrik Wilbeks tillid værdig, da landstræneren indlemmede ham i truppen igen, efter han havde siddet ude med en mindre fodskade. Den danske stregspiller piskede af sted i kontra-angreb, fik sat et par mål ind og fremprovokeret flere straffekast samt to ungarske udvisninger. Efter 22 minutter var Danmark således i front med 13-5.

Det mest ophidsende i en ellers udramatisk første halvleg var, at Anders Eggert brændte sit første straffekast i turneringen efter at have scoret på sine tidligere 20 forsøg. Halvlegens sidste mål blev scoret af Mikkel Hansen, og Danmark kunne gå til pause med en komfortabel føring på 18-11.

Fra begyndelsen af anden halvleg kom Ungarn ud med meget mere energi. Samtidig brændte Danmark nogle oplagte chancer på den indskiftede keeper Roland Mikler, og der blev ligeledes begået en række angrebsfejl, som gjorde, at ungarerne kom tættere på. Efter 40 minutters spil havde de ædt sig ind på Danmark, som kun førte med 21-18.

Det kunne de danske fløje Hans Lindberg og Anders Eggert ikke have siddende på sig, så de trådte for alvor i karakter og scorede en håndfuld mål fra svære vinkler, mens også Niklas Landin fik lidt fat mellem stængerne igen.

Men det danske hold havde svært ved at finde rytmen fra første halvleg i angrebsspillet, og med seks minutter igen var Danmark kun foran med to mål, 26-24. Den føring blev minimeret yderligere, da Ungarn scorede til 26-27 halvandet minut før slutfløjtet, og det var først med mindre end 30 sekunder igen, at slutrundedebutanten Henrik Møllgaard satte sit eneste mål i kampen ind – vel at mærke fra en vinkel på venstre fløj, som selv en gennemrutineret stamspiller på den plads ville have haft svært ved at krølle ind!

Dermed vinder Danmark kvartfinalen, og på fredag venter Kroatien i semifinalen. Kroaterne slog Frankrig ud med en sejr på 30-23.

Den anden semifinale kommer til at stå mellem Slovenien og Spanien, som tidligere på aftenen ekspederede henholdsvis Rusland og Tyskland ud af VM-turneringen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip