Danmark og Sverige udvider militært samarbejde

Danmark og Sverige udvider deres militære samarbejde på en række punkter. Det sker, efter de to landes forsvarsministre på et møde har diskuteret en rapport om fremtidigt militært samarbejde.

- Vi skal sørge for at have gode samarbejdsrelationer, og at vi har fokus på at forbedre det samarbejde, som vi allerede har.

- Begivenhederne i Ukraine og de russiske flyvninger i Østersøregionen har givet anledning til at se på mulighederne for udvidet samarbejde, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

Danmark og Sverige har længe haft et militært samarbejde, men nu har de to lande altså besluttet, at dette samarbejde skal udvides til vands og i luften.

Rapporten anbefaler blandt andet et udvidet samarbejde i forhold til på fleksibel vis at flyve og sejle i hinandens områder, at kunne dele informationer omkring overvågning i luftrummet samt maritim overvågning og dele information gennem sikret kommunikation.

Arbejdet med rapporten, som forsvarsministrene har diskuteret, blev sat i gang i december sidste år, hvor man ønskede at identificere mulighederne for udvidet samarbejde.

Her blev forsvaret i de to lande sat til at kigge på, hvordan man operativt kan forbedre samarbejdet.

- Jeg er sikker på, at der er flere muligheder for at optimere det militære samarbejde mellem Danmark og Sverige. Denne rapport har identificeret nogle af mulighederne, og vi vil fremadrettet blive ved at undersøge, om der er mulighed for flere tiltag, siger Wammen og fortsætter:

- Det giver altid god mening at kigge på udvidet militært samarbejde med vores nabolande, da vi deler geografi, men også for at udnytte vores ressourcer bedre.

Samarbejdet mellem Danmark og Sverige skal ske i forlængelse af det samarbejde, som de to lande allerede har i det nordiske forsvarssamarbejde og det maritime samarbejde i det baltiske hav.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip