Danmark pressede belgiske favoritter ved EM

For første gang i historien lykkedes det Danmark at vinde et sæt i en EM-slutrunde. Holdet tabte dog lørdagens EM-kamp til Belgien 3-1.

Efter fredagens 3-0 nederlag til Italien i første EM-kamp, var der trods OL-bronzevindernes sejr så mange opløftende momenter i det danske spil, at der var håb om ydeligere fremgang i lørdagens opgør mod Belgien.

De røde drager, som belgierne kaldes, var ganske vist klare favoritter som vinder af European League med 14 sejre i træk, men hjemmebanefordel og momentum kan flytte bjerge.

Publikum i Arena Fyn i Odense gjorde samtidig sit til at skubbe de danske volleyball-herrer frem til en ny god præstation, og alle disse ingredienser gav pote. Især i første sæt viste det danske landshold fornemt spil, og selv om der midt i sættet sneg sig en række ærgerlige fejl ind hos danskerne, hev landstræner Fred Sturms tropper turneringens og historiens første sætsejr hjem, da det blev 25-23 til danskerne.

Andet sæt blev også helt lige, men efter en dramatisk duel, hvor begge mandskaber havde mulighed for at vinde den afgørende bold i sættet, udlignede belgierne ved at sejre med samme cifre, som danskerne gjorde i første sæt, 25-23.

Havde danskerne også hevet det andet sæt hjem med det yderste af fingerspidserne, er det ikke til at sige, hvad det kunne være endt med. Nu fik belgierne i stedet troen på egne evner tilbage, og med betydeligt færre fejl i spillet vandt de 25-16.

I fjerde sæt kom danskerne dog stærkt igen og leverede ligeværdig modstand til de belgiske favoritter. Ja faktisk blev det danske spil bare bedre og bedre, og holdet førte både 17-12 og havde sætbold ved 24-22. Men i den tætte afgørelse svigtede det danske held og nerverne, så Belgien kunne tage sættet 28-26 og sejren 3-1 efter en dramatisk afslutning.

Dermed skal Danmark ud i en nervepirrende og altafgørende kamp søndag eftermiddag mod Hviderusland, hvor vinderen går videre til 1/8-finalen i turneringen. Det står klart, efter Hviderusland også  tabte deres anden EM-kamp 3-1 til Italien.

 

Dagens Gossip