Danmark pudser VM-form af med sejr over Sverige

11 dage inden den første VM-kamp i Qatar pudsede de danske håndboldherrer mandag aften formen af med en kneben 24-23-sejr ude over Sverige.

Højrefløjen Hans Lindberg scorede det afgørende danske mål få sekunder før tid efter en særdeles jævnbyrdig affære.

Det vakte minder, at Danmark skulle spille testkampen i Malmö Arena. For fire år siden var arenaen nærmest en hjemmebane ved VM i Sverige, hvor Danmark nåede hele vejen til finalen.

I 2011 endte det dog med et nervepirrende finalenederlag til Frankrig efter overtid. Siden da er danskerne nået i tre finaler ved de seneste slutrunder, hvor det er blevet til EM-guld, VM-sølv og EM-sølv.

Mandag aften var Malmö Arena overraskende velbesøgt, og de 7348 tilskuere skabte en god stemning på lægterne.

Danmark var langt fra VM-formen i første halvleg, hvor det blev til alt for mange tekniske fejl og dårlige afleveringer.

De to nabolande fulgtes pænt ad frem til 9-9, inden svenskerne for første gang i kampen kom foran med to mål.

Sverige kunne have bragt sig foran med tre-fire mål lige inden pausen, men Niklas Landin diskede op med flere klasseredninger, som i stedet førte til danske kontramål. Og så stod det kun 11-10 til Sverige ved pausefløjt.

Playmakerne Bo Spellerberg og Morten Olsen var ikke med for Danmark på grund af skader, men ellers var de øvrige 17 i VM-bruttotruppen med. Tre skal sorteres fra den endelige trup.

Mikkel Hansen - en af de stensikre VM-spillere - leverede en blandet indsats i første halvleg, men i anden halvleg løftede han sit spil og scorede tre mål på fem minutter. Han endte som kampens topscorer med otte mål - heraf fem i anden halvleg.

Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson skiftede hyppigt ud for at give spilletid til så mange som muligt - helt i tråd med forgængeren Ulrik Wilbek.

Danmark kom måske af samme årsag aldrig ind i en god rytme, og det danske angrebsspil var hakkende og under vanligt niveau.

Det svenske forsvar stod solidt anført af Tobias Karlsson, som også fik lov at tage godt fat i danskerne af de serbiske dommere.

Men Hans Lindberg var ligeglad. HSV-fløjen scorede iskoldt det afgørende mål kort før tid, inden keeper Jannick Green reddede et svensk forsøg i den anden ende. Og så var sejren i hus.

Næste opgave for Danmark bliver træningsturneringen Totalkredit Cup, hvor der venter endnu tre testkampe i weekenden. Den første af dem spilles i Odense fredag aften mod Slovenien.

Ved VM i Qatar skal Danmark for første gang i aktion mod Argentina i det indledende gruppespil 16. januar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip