Danmark sender 100 millioner til Sydsudan

Den danske regering bevilger nu ekstra 100 millioner kroner til flygtninge i Sydsudan.

Der er tale et akut engangsbeløb til nødhjælpsarbejdet til 180.000 flygtninge i syv lejre i Sydsudan, hvilket er fire gange flere, end FN regnede med i begyndelsen af året.

FN regner med, at flygtningestrømmen stiger til 350.000 i løbet af 2013.

- Det vil kræve en helt ekstraordinær nødhjælpsindsats, siger Christian Friis Bach der fredag kommer hjem fra et besøg i en af flygtningelejrene i Sydsudan.

- Det var både meget trist og opmuntrende at besøge flygtningelejren. Trist fordi de flygtninge, vi mødte, havde barske historier om krig, konflikt og mistede familiemedlemmer, siger udviklingsministeren og fortsætter:

- Opmuntrende fordi det var en velfungerende flygtningelejr, hvor det er lykkedes FN og de folkelige organisationer at sikre mad, vand, lægehjælp og skolegang, siger Friis Bach.

Det er kamphandlinger mellem regeringssoldater fra Sudan og oprørere i Sydsudan, der er taget til i styrke og har spredt sig dele af Sydsudan, der er isoleret og utilgængelig.

Dem militære konflikt kombineret med at manglende regn betyder, at der mangel på mad og andre daglige fornødenheder.

Af de 100 millioner kroner går halvdelen til FN's nødhjælpsorganisationer og den anden halvdel til danske nødhjælpsorganisationer.

Danmark har med denne nye bevilling samlet set støttet flygtningene i Sydsudan med 240 millioner kroner i år.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip