Danmark skabte sensation ved EM

Før det igangværende EM i volleyball havde et dansk landshold aldrig vundet hverken et point eller et sæt ved en slutrunde. Begge dele blev der lavet om på, da EM-slutrunden kom til Danmark. Og med søndagens sejr over Hviderusland er danskerne nu videre til 1/8-finalen.

Kampen mod Hviderusland var på forhånd en vind-eller-forsvind-duel for begge lande, idet begge havde tabt deres første to EM-opgør mod henholdsvis Italien og Belgien. Derfor stod det klart, at vinderen af søndagens tredje og sidste gruppekamp i Arena Fyn i Odense ville gå videre til en playoff-kamp mod en to'er fra en af de øvrige puljer om at komme i kvartfinalen, mens taberen ville være ude af EM.

Det prægede kampen, der blev en tæt og svingende affære over fem sæt. Danskerne vandt første sæt 25-21, men kom så alvorligt på hælene, da hviderusserne fik vendt kampen på hovedet ved at tage de næste to sæt med 25-17, 25-23.

Med ryggen mod muren formåede det danske hold med god hjælp fra publikum i Odense at trække sig op og komme igen i det vigtige fjerde sæt, som blev vundet af danskerne 25-20.

Nu stod der bare ét sæt i vejen for den helt store danske drøm, at komme videre fra gruppespillet. Med to vundne sæt havde holdet sikret sig ét point og dermed sat endnu en milepæl i dansk volleyhistorie. Men nu skulle jagten sættes ind på den helt store succes.

Femte og afgørende sæt til 15 point blev uhyre lige. Hviderusland lagde bedst ud, Danmark kom flot igen, og midtvejs stod det 9-9. Men så kom det afgørende ryk på pointtavlen, og det var de danske drenge, der satte af og vandt 15-11 og kampen 3-2. Dermed skal danskerne nu spille på tirsdag i Aarhus om at komme i kvartfinalen.

 

Dagens Gossip