Danmark skal præstere uden Mikkel Hansen

Skrevet af admin

16/01/2015

Dagens topnyheder

Hvis de danske håndboldherrer skal have succes ved VM i Qatar, kræver det, at Mikkel Hansen sprudler og scorer masser af mål.

Men hvad gør Danmark, når modstanderne tager Mikkel Hansen ud af spillet? Tidligere har det voldt problemer, fordi alternativerne ikke har været gode nok.

Det bliver ikke noget problem, forsikrer landstræner Gudmundur Gudmundsson, som har prøvet lignende situationer før. Han har taktikken klar.

- Det har vi forberedt os på i oktober, og det fortsatte vi med i januar, hvor det har været på programmet. Det er ikke noget, jeg er bekymret for. Vi skal bare have styr på det. Jeg tror på de løsninger, vi har, siger Gudmundsson.

Han vil ikke gå for meget i detaljer med strategien, men spillerne ved, hvad de skal gøre.

- Vi har forberedt nogle ting omkring pladsskifte, taktik og så videre. Så det er noget, vi vil arbejde videre med, forklarer islændingen.

Gudmundsson har tidligere prøvet at få stækket store profiler, da han var træner i Bundesligaen for Rhein-Neckar Löwen og for Island.

- Jeg har oplevet det før. Da jeg trænede Rhein-Neckar og det islandske landshold, og Olafur Stefansson var på sit allerbedste niveau.

- Olafur lavede 8-10 mål hver gang, han spillede. Men det var aldrig et problem for os, det fandt vi løsninger på. Det er noget, vi er forberedt på, og så må vi bruge de spillere, vi har, til at løse problemet, siger han.

I Rhein-Neckar var det Alexander Petterson eller Kim Ekdahl du Rietz, som blev mandsopdækket.

- Vi havde en meget præcis taktik, når det skete, og vi arbejdede meget med det. Og det kan også komme til at blive en fordel for os, lyder det fra Gudmundsson.

Landstræneren påpeger samtidig, at hele holdet skal fungere.

- Mikkel Hansen er en meget vigtig spiller for vores hold. Det er vigtigt, han får styr på sit forsvarsspil også. Og jeg synes, at han har forbedret det.

- Han er også blevet en leder. En af flere ledere på holdet. For han har prøvet det før, og han er en nøglespiller på holdet. Det ved han godt.

- Men han skal aldrig glemme, at han er en del af et hold. Det er vigtigt, at hele holdet fungerer. Vi kan ikke bare snakke om en spiller. Vi skal have alle i gang, så alle kan levere varen, fastslår han.

Mikkel Hansen frygter ikke, at det bliver et problem, at modstanderne stækker ham.

- Det skal vi nok løse. Jeg har en træner, som er meget professionel, så jeg er ikke i tvivl om, vi er rigtigt godt forberedt fra A til Å på de forskellige scenarier, når vi spiller kampe.

- Det er ligegyldigt, hvem der laver målene. For os handler det om at vinde kampene, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/