Danmark skuffer mod Sverige

Danmarks nye unge landshold kan med god grund være skuffet over starten på EM i Serbien. Tirsdag aften tabte Danmark nemlig med 26-27 mod et svensk landshold, der bestemt var til at tale med.

I en næsten mennesketom hal i den serbiske by Nis leverede det danske mandskab en svingende præstation, hvor man flere gange forsømte at trække afgørende fra et svensk hold, selv om Danmark i anden halvleg førte med fem mål.

Til sidst smuldrede det hele for danskerne, der lod et ikke specielt opfindsomt svensk hold rykke forbi og tage den vigtige åbningssejr.

Danskerne skulle løbe svenskerne møre, lød slagplanen på forhånd fra landstræner Jan Pytlick, men fra start var det tydeligt, at nerverne havde indfundet sig blandt de danske spillere, og helt møre blev svenskerne aldrig.

Spillet flød ikke så frit som i testkampene, og for mange kontrachancer blev smidt væk, fordi der manglede mod til den dræbende aflevering.

Alligevel havde danskerne indledningsvis god kontrol på de svenske modstandere, der havde det svært overfor det offensive danske forsvar.

Det så vovet ud at lade Lotte Grigel forsvare mod den mere end 20 centimeter højere Linnea Torstensson, men svenskeren blev aldrig spillet op til skud, der kunne have udnyttet højdeforskellen.

Danmark gik til pausen med et forspring på to mål, hvilket var i underkanten, når man tog i betragtning, hvor mange åbne muligheder, der blev spildt i en godkendt, men noget nervøs halvleg.

Træfsikkerheden blev bedre i starten anden halvleg, hvor de værste premierenerver var løbet ud af kroppen, og en velspillende Lotte Grigel satte flere angreb op i en periode i halvlegens begyndelse, hvor danskerne spillede stærkt.

Men det, der lignede en solid dansk sejr, blev forvandlet til en gevaldig skuffelse, fordi kontrastødene aldrig blev effektive, og fordi flere spillere, blandt andre Line Jørgensen, begyndte at smide for mange bolde væk

Til gengæld kan Stine Jørgensen på venstre back være tilfreds med sin præstation, og Sandra Toft i målet leverede en stribe redninger.

Danmark er nu allerede under pres i EM-gruppen, men kan dog trøste sig med, at Makedonien tidligere på aftenen viste et niveau, som Danmark bør kunne hamle op med på lørdag.

Først gælder det dog kampen mod turneringsfavoritterne Frankrig torsdag aften.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip