Danmark slår Polen og møder Island i 1/8-finalen

Så står det klart, hvem Danmark skal møde i 1/8-finalen, og hvordan den videre vej ved håndbold-VM ser ud.

Med en klar 31-27-sejr over Polen sikrede Danmark sig andenpladsen i gruppe D og skal derfor møde nummer tre fra gruppe C - Island.

Længere fremme i turneringen ligner det Spanien i kvartfinalen og Frankrig i semifinalen. Så Danmarks vej til en eventuel finale er ikke blevet nemmere med sejren over Polen.

Til at starte med skal Danmark dog lige forbi Island. Ikke den nemmeste modstander i den første kamp i knockout-fasen.

Island er det seneste hold, som har besejret Danmark. Det skete lige før VM ved træningsturneringen Totalkredit Cup, da Island overraskende vandt 30-29 i Aalborg.

Danmark og Island spiller traditionelt meget lige kampe, og det kan sagtens blive endnu en meget tæt affære mandag aften.

Det blev det ikke lørdag aften mod Polen, som ikke havde klassen til at hamle op med et dansk landshold, som er på vej frem ved slutrunden.

Der blev brændt i begge ender i begyndelsen af kampen, men Danmark kom bedst ud af skydeteltet med en 3-0-føring.

Målmand Niklas Landin stod godt i den fase, men fik også bolden lige i hovedet og skulle lige sunde sig et par minutter.

Polen begyndte med Krzysztof Lijewski på banen, men efter blot få minutter stod det klart, at højrebacken ikke var kommet sig helt over en skade i knæet. Lijewski begravede hovedet i et hvidt håndklæde ude på bænken.

Afløseren Andrzej Rojewski kom dog ind og viste, at svækkelsen måske ikke var så stor som frygtet.

Polen fik med blandt andet tre scoringer af Rojewski udlignet til 6-6, og parterne fulgtes også ad frem til 10-10 efter 20 minutters spil.

Men så fik Danmark endnu en god periode, og Lasse Svan Hansen kunne udnytte et par gode kontraangreb med scoringer til 13-10 og 14-10.

Anders Eggert sluttede første halvleg af med en scoring til 16-12 på straffekast med et smart lob op over den indskiftede polske keeper Slawomir Szmal.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson valgte i øvrigt at få flere reserver i aktion hurtigt, og Kasper Søndergaard kom ind og bidrog med flere flotte scoringer og oplæg bag om ryggen.

Også Mads Mensah Larsen, som lørdag afløste Michael Damgaard i VM-truppen, fik chancen og bidrog med flere mål.

I anden halvleg kom en energisk Bo Spellerberg på banen, og generelt kom hele den danske trup i spil og beviste, at bredden er en af Danmarks største styrker.

Fremhæves skal Jesper Nøddesbo især. Stregspilleren er ikke førstevalg, men han kom ind og leverede lækre detaljer, skruebolde og effektfulde afslutninger.

Også Hans Lindberg kom og viste sit værd med seks mål, og højrefløjen blev topscorer i kampen.

Danmark lod ikke føringen smuldre i anden halvleg, selv om polakkerne ivrigt forsøgte at hale ind.

Med fem minutter tilbage af kampen scorede Mads Mensah til 29-23, og det lignede en afgørelse på kampen.

Trods et par reduceringer af Polen, så var Danmark aldrig tæt på nederlag i kampen og går nu videre med yderligere selvtillid og optimisme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip