Danmark slår Tjekkiet i skidt håndboldkamp

Det kvindelige danske håndboldlandshold vinder 33-30 over Tjekkiet i den første kamp i mellemrunden ved EM i Serbien. Danmark har fire point i gruppen.

Det danske kvindelandshold lever fortsat i kampen om en plads i semifinalen ved håndbold-EM i Serbien.

Danskerne tog mandag eftermiddag den tredje sejr i fire kampe, da det blev til 33-30 over Tjekkiet i en rodet forestilling, hvor der langt hen i kampen ikke var meget medaljeglans over det danske spil.

Det startede med uopmærksomt forsvarsspil, gik over i brændte chancer og sluttede med adskillige tekniske fejl i en første halvleg, der mindede om en træningstime.

Med til at forstærke det billede var synet af maksimalt 200 tilskuere på stolene i Beograds kæmpearena, hvoraf hovedparten var svenskere og nordmænd, der ventede på at se deres landsmænd i aktion senere på dagen.

Det var en trøstesløs ramme, og danskerne formåede da heller ikke at få tændt op under det lavmælte publikum.

Jan Pytlicks satsning på at bruge Marianne Bonde i forsvaret og Susan Thorsgaard i angrebet slog aldrig rigtigt an, fordi Bonde var længe om at vise sine defensive kvaliteter, og Thorsgaard ikke for alvor blev spillet varm.

I stedet sørgede Sandra Toft i målet for, at det ikke gik helt galt. En redningsprocent på 54 i de første 30 minutter fra målvogteren fortæller, hvorfor Danmark førte 13-12 ved halvtid.

Hvis noget blev bedre efter pausen, var det, at danskerne var mere konsekvente i kunsten at sætte spillet hurtigt i gang, og specielt Line Jørgensen fik lavet fine mål på den baggrund.

Forsvarsmæssigt ramte danskerne det absolut laveste niveau i turneringen hidtil.

At Danmark lukker 30 mål ind mod et hold som Tjekkiet i en kamp, hvor Sandra Toft har 20 redninger, viser, at der er brug for at få styr på aftalerne inden tirsdagens kamp mod Serbien.

Ud over Toft kan særligt Ann Grete Nørgaard, Line Jørgensen og Pernille Larsen være tilfredse med deres indsats - i hvert fald i offensiven.

Nørgaard lavede 10 mål og viste fornem variation i sine afslutninger, mens Pernille Larsen kom ind en mindre stime, da hun endelig fandt modet til at afslutte.

Det var en af den slags kampe, hvor sejren var det mest positive, man kunne tage med videre sammen med det faktum, at der nu står fire point på tavlen.

Meget skal forbedres inden mødet med værtsnationen Serbien tirsdag aften, men danskerne har tidligere i turneringen bevist, at det bestemt er muligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip