Danmark støtter reaktion mod Syrien

Den danske regering tilslutter sig en Syrien-erklæring, som USA og flere andre lande blev enige om i forbindelse med G20-mødet i Skt. Petersborg i sidste uge.

Erklæringen, der blev underskrevet af 10 lande i fredags, fordømmer et kemisk angreb 21. august og støtter en klar international reaktion mod styret i Syrien.

- I den danske regering har vi besluttet også at tilslutte os erklæringen. Vi er enige i indholdet, og jo større international enighed der kan skabes om at løse den forfærdelige og fastlåste situation i Syrien, jo bedre er det, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

I weekenden blev EU's udenrigsministre enige om at konstatere, at der fandt et angreb med kemiske våben sted den 21. august i Damaskus.

Samtidig blev udenrigsministrene enige om at afvente en rapport fra FN's våbeninspektører før en eventuel aktion i Syrien. Det fik Tyskland, som modsat Danmark er G20-medlem, til at støtte erklæringen, som USA har taget initiativ til.

- Der tegner sig et billede af en voksende international forståelse af vejen frem. EU-landene bakker op om en stærk international reaktion.

- Flere lande har desuden udtrykt ønske om først at se FN-inspektørernes foreløbige rapport. Den venter vi i løbet af ugen, siger Villy Søvndal.

Den danske regering har flere gange slået fast, at Danmark støtter en "begrænset og målrettet aktion" mod Syrien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip