Danmark tager stort hop op ad FIFA-ranglisten

11/04/2013 14:30

BNB

Nyheder
Danmark er igen på vej frem på FIFAs rangliste over alverdens fodboldlandshold. Ifølge den nyeste version af ranglisten offentliggjort torsdag er Danmark verdens 20. bedste fodboldnation. Dermed har Danmark taget et stort spring fem pladser frem på listen.Det er resultaterne i VM-kvalifikationen, der sender Morten Olsens hold den rigtige vej. Både 3-0 sejren ude over Tjekkiet og 1-1 i Parken mod Bulgarien pynter på det danske pointtal til ranglisten.Dermed er vi igen Nordens bedste fodboldnation foran Sverige, der mister tre pladser og nu er nummer 24. Bizart nok er Brasilien kun nummer 19, en plads bedre end Danmark.Andre hold, der forbedrer sig markant er Kroatien, der med sejre over Serbien og Wales også avancerer fem pladser og nu er nummer fire i verden, og det amerikanske Jürgen Klinsmann-trænede landshold, som nu er nummer 28 i verden, ligeledes fem pladser bedre end sidst.Blandt de tre øverste landshold er hierarkiet uændret. Her er det stadig Spanien foran Tyskland og Argentina.

Mest læste i dag

Danmark er igen på vej frem på FIFAs rangliste over alverdens fodboldlandshold. Ifølge den nyeste version af ranglisten offentliggjort torsdag er Danmark verdens 20. bedste fodboldnation. Dermed har Danmark taget et stort spring fem pladser frem på listen.

Det er resultaterne i VM-kvalifikationen, der sender Morten Olsens hold den rigtige vej. Både 3-0 sejren ude over Tjekkiet og 1-1 i Parken mod Bulgarien pynter på det danske pointtal til ranglisten.

Dermed er vi igen Nordens bedste fodboldnation foran Sverige, der mister tre pladser og nu er nummer 24. Bizart nok er Brasilien kun nummer 19, en plads bedre end Danmark.

Andre hold, der forbedrer sig markant er Kroatien, der med sejre over Serbien og Wales også avancerer fem pladser og nu er nummer fire i verden, og det amerikanske Jürgen Klinsmann-trænede landshold, som nu er nummer 28 i verden, ligeledes fem pladser bedre end sidst.

Blandt de tre øverste landshold er hierarkiet uændret. Her er det stadig Spanien foran Tyskland og Argentina.