Danmark udbygger militært samarbejde med baltiske lande

Danmark indgår nye samarbejdsaftaler med de tre baltiske lande Estland, Letland og Litauen.

Det oplyser forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i forbindelse med torsdagens Nato forsvarsministermøde i Bruxelles.

Aftalerne indeholder afsnit om hjælp og samarbejde om blandt andet cyberforsvar, hjemmeværn, strategisk kommunikation og grønt forsvar.

- Der er fællesnævnere blandt andet i forhold til træning og øvelse, og så er der særlige komponenter for hver af de tre lande, siger ministeren og fortsætter:

- Det her er en klar understregning af, at vi støtter op om de baltiske lande i en svær tid, hvor de er bekymrede, siger han på et pressemøde.

Der er tale om tre lidt forskellige aftaler med hvert af de tre lande. Aftalerne udbygger det allerede eksisterende forsvarssamarbejde.

I alle tre aftaler fokuseres der på træning og øvelse blandt andet inden for muligheden for at deltage i internationale operationer sammen.

For Estlands vedkommende bliver der også fokuseret på cyberområdet. Imens strategisk kommunikation er i fokus i aftalen med Letland og grønt forsvar blandt andet i forbindelse med militær planlægning i aftalen med Litauen.

Brigader fra Estland, Letland og Litauen er allerede tilknyttet Danske Division, som er en militær enhed med normalt 6.000 til 20.000 soldater.

De første bilaterale samarbejdsaftaler med de tre baltiske lande blev indgået i 1994.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip