Danmark ude af EM efter straffesparks-drama

Opgøret blev til en nordisk dyst, hvor Danmark havde bolden mest, men manglede kynismen og evnen til at låse et typisk norsk forsvarsfjeld op. Det skriver bt.dk.

Derfor endte fodboldarenaen i Norrköping i en kobjælle-kaskade frem for et noget mere velkomment sejle-op-ad-åen fra det danske tribuneafsnit. Mirakel-pigerne havde ellers sat hele sommer-Danmark på den anden ende med deres hidtidige EM-kampagne. Og næsen var klart sat op efter noget mere efter en sen udligning i den ordinære spilletid. Et nyt mirakel var inden for rækkevidde.

Skuffelsen var derfor kolossal, da de sønderknuste danske spillere forlod grønsværen efter nederlag i en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Det helt store kollektive danske guldhysteri var ellers klar til at blive forløst i det lune og klare juli-vejr i Norrköping. Mirakel-pigernes held og fightervilje havde indtil videre været utømmeligt i en turnering, hvor videre avancement kun blev udløst af lodtrækningsheld og kølige straffespark i kvartfinalen mod Frankrig.

Samtidig var sammenligningerne med herrernes EM-triumf fra 1992 bare blevet flere og flere. Heldet, straffesparkskonkurrencen og Sverige som vært var bare et udsnit af faktorer, der havde pumpet gulddrømmene op.

Men ligegyldigt, hvor meget der ellers talte for det totale 21 år gamle deja-vu lykkedes det aldrig for Danmark. Norge bragte sig allerede i front efter tre minutter, da Stina Lykke Petersen i det danske mål gik helt galt af et hjørnespark. Og så kunne Marit Christensen sætte sidste berøring på bolden til 1-0. Herefter kravlede de norske damer tilbage over fjeldet og lod Danmark sætte sig på kampen.

Det afholdt dog ikke nordmændene fra et hidsigt kontrapløk på overliggeren. I anden halvleg måtte Christina Lykke Petersen ud i en mesterredning for at afværge en ny norsk kontrachance. Den ellers iderige og storspillende duo Katrine Veje og Pernille Harder fandt aldrig den helt skarpe aflevering eller afslutning, men med fem minutter igen dukkede Mariann Gajhede pludselig op af ingenting foran det norske mål hamrede bolden i kassen. Endnu engang var danskerne på mirakelkurs.

Dermed skulle kampen nu i forlænget spilletid. Her satte Norge Danmark under et massivt pres. Flere farlige afslutninger udløste gisp og sus blandt publikum. Det samme skete i anden halvdel af forlænget spilletid - bare med omvendt fortegn. Men det forblev målløst, og så skulle der lines straffesparks-skytter op. Her blev Line Røddik og Theresa Nielsen de store skurke for Danmark, der tabte straffesparkskonkurrencen 4-2. Norge er dermed finaleklar efter et episk drama.

Derfor drager de danske kvinder nu tomhændede tilbage over Øresund.

 

Dagens Gossip