Danmark vil af med præsident

Danmarks Cykle Union (DCU) har valgt at bakke op om britiske Brian Cookson i kampen for at blive præsident for den internationale cykelunion (UCI).

62-årige Cookson er sidst på måneden på valg mod den siddende præsident, Pat McQuaid, når der holdes VM i Firenze.

- Deres programmer er ikke vidt forskellige. Hovedtemaerne er for begges vedkommende, at man gerne vil genskabe tilliden og troværdigheden til UCI som organisation, siger DCU-formand Niels Sørensen.

- Vi synes, at Brian Cookson har de bedste forudsætninger for at komme i mål med det.

- Det er vores vurdering, at det vil blive op ad bakke for McQuaid, hvis han skal genskabe tilliden med de mange ting, der fyger omkring ham, og de mange modstandere han har, siger Niels Sørensen.

Pat McQuaids har for nylig taget til genmæle, efter en anonym rapport beskyldte ham for en række alvorlige ting som eksempelvis at dække over doping i forbindelse med Lance Armstrong og for at bøje reglerne for, at Armstrong kunne gøre comeback.

McQuaid er også anklaget for at ville dække over Alberto Contadors positive dopingprøve i 2010 og for at ville have bestikkelse fra en holdejer for at lukke holdet ind på World Touren. McQuaid har selv kaldt rapporten for en smædekampagne.

DCU-formanden synes på mange måder, at Pat McQuaid har gjort det godt i sine otte år som præsident.

- Pat McQuaid får ikke altid den respekt, han fortjener, for han har faktisk opnået mange ting over de seneste otte år.

- Man glemmer en gang imellem, at UCI har verdens mest omfattende antidopingprogram. Han har også været med til at globalisere cyklingen markant med World Tour løb i Canada, Kina og så videre.

- Der findes også mange rygter om McQuaid, som ikke er dokumenteret og ikke kan betegnes som fakta.

Det er synd for McQuaid, men vi i DCU må sætte os op i helikopteren og vurdere, hvad der er bedst for cykelsporten lige nu, og derfor valgte vi Cookson, siger DCU-formanden, der synes, at valgkampen har været alt for beskidt.

DCU har i teorien allerede afgivet sin stemme i præsidentkampen, da man på et møde i den europæiske cykelunion (UEC) bakkede op om Brian Cookson. UEC vil støtte Cookson med 14 stemmer ved præsidentvalget den 27. september.

Trods den manglende støtte fra Europa kan Pat McQuaid godt vinde valget, da der i alt skal afgives 42 stemmer. Vinderen findes ved simpelt flertal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip