Danmark vil opruste i EU's mediekrig med Rusland

EU's konflikt med Rusland efter annekteringen af Krim og den russiske indblanding i Ukraine er sammen med bekæmpelse af terror de tungeste punkter på dagsordenen under mandagens EU-udenrigsministermøde i Bruxelles.

Det er i høj grad den russiske militære indgriben i Ukraine, der har trukket fronterne hårdt op. Men set med danske øjne er det mediekrigen, der skal have mest fokus på mødet.

- Det største danske fokus i dag, det bliver faktisk at komme videre i det, jeg kalder mediedagsordenen.

- Altså hvordan får vi dæmmet op for den massive russiske propaganda, som er et selvstændigt problem i Ukraine, men så sandelig også i Rusland og i de europæiske lande, der har russisk mindretal, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

Ministeren luftede tidligere på året tanker om, at EU kan hjælpe til med at etablere en russisksproget tv-kanal. Den kan for eksempel sende både underholdning og nyheder til russiske mindretal både i og uden for EU.

Det skal ske for at skabe et alternativ for et russisktalende publikum til det, Lidegaard betegner som misinformation og manipulation af den offentlige mening fra russisk side.

Han kommer mandag ikke med direkte eksempler på, hvad det er, russiske medier har misinformeret om, og hvordan Rusland manipulerer den offentlige mening.

Under forberedelsen af mandagens ministermøde har den danske minister sammen med sin britiske, estiske og litauiske kollega bedt om at få sagen på dagsordenen. Og han siger, at der allerede har vist sig opbakning til deres fælles tanker.

- Vi vil derfor kunne skubbe bolden videre i dag, håber jeg, med henblik på at kunne træffe nogle beslutninger i maj måned, hvor vi har det store Riga-topmøde, siger Martin Lidegaard med henvisning til et planlagt topmøde med EU's østlige partnere.

Lidegaard har dog også tidligere understreget, at Europa er nødt til at være forsigtig med ikke selv at lave propaganda.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip