Danmarks ældste gør klar til ny sæson

Danmarks og ældste klub for Ford A-fans er hjemmehørende i Vamdrup. Vamdrup Ford A-klub er navnet. Medlemmerne kommer fra det meste af landet og tæller nu op mod 140, skriver Vamdrup Netavis.

Klubbens bestyrelse er nu ved at gøre klar til en ny sæson. Der lægges ud 15. februar i Egtved med et værkstedstræf. Her sættes der specielt fokus på de gamle bilers styretøj, og ellers hvad der måtte være dukket op af problemer for medlemmerne i løbet af vinteren, fortæller klubbens formand, Ejvind Greve, Vamdrup.

Der fortsættes med forårsmøde og generalforsamling den 1. marts. Her planlægges årets arrangementer – eller måske rettere sagt årets kørsler – også. Og dem er der en del af i løbet af en sommer. Og når de gamle biler ruller ud ad landevejen samler de stor opmærksomhed. Det er nemlig ikke ualmindeligt at der er 20- 25 gamle biler med i kortegen.

5. april deltager klubben i den store årlige messe for veteranbiler i Fredericia.

En af årets store begivenheder foregår i Roskilde i dagene 13. til 15. juni og kaldes for grænsetræf:

- Her kommer der medlemmer med Ford A-biler fra hele norden og fra Nordtyskland. Der holdes grænsetræf hvert andet år på skift mellem de forskellige lande. Sidste år i 2012 mødtes vi alle i Sandefjord i Norge, fortæller Ejvind Greve til Vamdrup Netavis.

Han har været formand for klubben i 30 år og tog over efter sin far, nu afdøde mekaniker Hakon Greve som stiftede klubben i 1958.

For at blive medlem af Ford A- klubben skal du have interesse for at bevare de gamle Ford A biler. Medlemmerne får hvert år tilsendt fire medlemsblade, hvor der bliver oplyst om klubbens arrangementer, og hvor der gives gode råd til hvordan man passer og plejer en gammel Ford A.

Som medlem kan du trække på erfaring og viden som andre medlemmer har – blandt i forbindelse med de nævnte værkstedstræf, og du kan låne litteratur om bilen.

Klubbens adresse er: Ejvind Greve, Engparken 20, 6580 Vamdrup. Det årlige kontingent udgør for tiden 175 kroner.

 

Dagens Gossip