Danmarks bedste kok serverer sin mad i Fredericia

Lasse Starup Petersen fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia kan kalde sig årets kok efter at have vundet danmarksmesterskaberne for professionelle kokke søndag eftermiddag.

Han fortæller selv, at det var hans dessert, der adskilte ham fra de ni andre kokke-finalister, der dystede om førstepladsen i Bella Center i København.

På vindermenuen var der rødtunge, højreb stegt på ben og sorbet lavet på solbærgrene.

- Det er fedt, jeg er i en glædesrus. Det er mega rart, og jeg troede ikke på det selv, men jeg gav den gas og gjorde det bedste, jeg kunne.

- Det var min dessert, der adskilte mig. Jeg tror slet ikke dommerne, havde smagt den type før. Duften fra solbær er fantastisk, og det baserede jeg min dessert på, så smagen kom med, siger Lasse Starup Petersen.

I vintersæsonen kan det være svært at opstøve gode ingredienser, så Lasse Starup Petersen fandt på at bruge grenene fra en solbærbusk til at lave sorbet på. Og borgerne i Fredericia kan glæde sig over, at vinderkokken vil sætte desserten på menuen.

Lasse Starup Petersen er 24 år og udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland. Ved konkurrencen udmærkede han sig som den bedste til at komponere og lave en treretters menu på basis af råvarer, der kun til dels var kendt af finalisterne på forhånd.

Ud over en førstepræmie på 40.000 kroner kan Lasse Starup Petersen glæde sig over at være blevet en del af et fint selskab. Rækken af tidligere vindere tæller mange af de største kokke i Danmark, herunder den tidligere verdensmester Rasmus Kofoed.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) stod for præmieoverrækkelsen.

Hun uddelte sølv til Mikkel Højborg Olsen fra Restaurant Babette i Vordingborg og bronze til Rasmus Munk fra Tree Top Munkebjerg Hotel i Vejle.

Årets tjener blev Heine René Egelund fra Sortebro Kro i Odense, der også kunne gå hjem med en check på 40.000 kroner. Han dystede i kategorier som borddækning, filetering og kunsten at blande den perfekte cocktail.

Det er Horesta og 3F, der står bag kåringen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip